27 t/m 31 maart: Week van het Geld

Vandaag start de Week van het Geld. Tijdens deze 12e editie staat het thema ‘Bedwing de Bling’ centraal. Het doel van deze week is om jongeren te leren hoe ze verstandig om kunnen gaan met geld, hoe verleidingen te doorzien en hoe te dromen zonder in de problemen te komen.

Activiteiten in Rotterdam

Om de Week van het geld in Rotterdam onder de aandacht van jongeren te brengen, zijn er in die week verschillende activiteiten, zowel aangeboden via het onderwijs als fysieke activiteiten voor jongeren. Daarnaast zijn er nog een paar handige hulpbronnen die jongeren kunnen helpen om te leren omgaan met geld:

In Rotterdam wordt op verschillende manieren aandacht gegeven aan de Week van het Geld. Enes Yiğit, wethouder Armoedebestrijding, Schuldhulpverlening en Taal, gaat in de Week van het Geld in gesprek met Rotterdamse jongeren over omgaan met geld. Bij het ROC Zadkine op het Benthemplein gaat hij in gesprek met tweedejaars studenten van de opleiding ‘Financiële beroepen’. En bij de basisschool Albert Schweitzer in Overschie, woont hij een gastles bij van de Kredietbank Rotterdam over omgaan met geld aan groep 7 en 8.

Ga jij in de klas met jouw leerlingen ook het gesprek aan?

Kijk voor meer informatie en een overzicht van alle activiteiten op www.weekvanhetgeld.nl. Je vindt hier onder meer lesmateriaal en video’s voor in de klas.

Fysieke activiteiten voor jongeren

Bibliotheek Rotterdam organiseert op 29 maart van 17.30 tot 20.30 op de 1e etage van de Centrale Bibliotheek een informatiemarkt en 2 workshops voor jongeren:

  • Workshop “OMG (Omgaan met Geld)”, door Naïma Ouledlkadi
  • Workshop “Geld€nzo”, door JIP Rotterdam
  • Informatiemarkt met een breed aanbod van instanties en initiatieven om jongeren te helpen/te leren omgaan met geld.

Toegang voor de workshops en informatiemarkt is gratis. Kijk voor meer informatie op: “Bedwing de Bling”: omgaan met financiële verleidingen – De Bibliotheek Rotterdam

Hulpbronnen voor jongeren

  • Kwikstart app voor jongeren tussen de 16 en 27 jaar en biedt hulp en advies als het gaat om werk, geldzaken, school, wonen, gezondheid, en meer. Te downloaden via de Appstore en Google Play.