Aan wie geef jij het onderwijsstokje door?

Talentscouten in het onderwijs is één van de activiteiten om te zorgen dat we in Rotterdam voldoende leerkrachten hebben en houden. We willen vo-leerlingen en mbo-studenten enthousiasmeren van voor het beroep van leerkracht om de instroom op de Rotterdamse Pabo’s te laten stijgen. We kunnen dit niet alleen en hebben jouw hulp nodig! Wat kan jij doen?

Geef het onderwijsstokje door!

Welke personen uit jouw netwerk zijn geschikt om in het onderwijs te komen werken? Kijk eens om je heen; wie vind jij geschikt om (in de toekomst) voor de klas te staan? We vragen docenten, decanen en mentoren uit het VO om talentvolle leerlingen te scouten en hen te wijzen op de mogelijkheden hoe je leraar wordt. Kijk ook op ik wil meer weten over het beroep leerkracht.

Je kunt ook deze flyer printen en ophangen in je klas, op de gang, in de kantine of op een andere zichbare plek in de school. De flyer nodigt kinderen uit om de test te doen om te ontdekken of werken in het onderwijs bij hen past.

Promoteam – Leerlingen informeren op scholen

Om vo-leerlingen en mbo-studenten te informeren en enthousiasmeren voor het onderwijs, gaat een promoteam van Pabo studenten en een leraar van het primair onderwijs langs op vo- en mbo-scholen in Rotterdam. We vertellen jongeren op interactieve manier wat het betekent om leraar te zijn, wat je moet kunnen en hoe je leraar kan worden.  Wil je dat een promoteam langskomt op jouw school? Mail met Else-Marike via e.visser@thomasmorehs.nl. Wil je zelf anderen vertellen over je beroep? Kijk hier voor meer informatie.

 

Stagelopen binnen het po

Eerst zien, dan geloven! Leerlingen kunnen alvast proeven en ervaren wat het is om in het onderwijs te werken door een snuffelstage te lopen op een school. Ze worden voor een korte tijd ondergedompeld in het echte onderwijsleven onder begeleiding van een leraar uit het basisonderwijs. Ze spreken met verschillende leraren, begeleiden leerlingen en krijgen een volledig beeld van het leraarschap in Rotterdam. Wil je leerlingen aanmelden of meer weten, mail Else-Marike e.visser@thomasmorehs.nl

 

Peercoaching

Als leerlingen vroegtijdig ervaring op doen met begeleidingsvaardigheden, krijgen ze ervaring met wat het onderwijs inhoudt. De Pabo’s en de gemeente helpen je graag met het opzetten van peercoaching. Ben je als vo- of mbo-school hierin geïnteresseerd? Mail Else-Marike e.visser@thomasmorehs.nl

Wil je meer weten? Mail Else-Marike e.visser@thomasmorehs.nl

 

               

De gemeente Rotterdam werkt voor Talentscouten samen met  Hogeschool Inholland,  Thomas More Hogeschool en  Hogeschool Rotterdam. Klik op de afbeelding of op de link om naar de website te gaan.