VVN Verkeersspel

Eén tot drie keer per jaar een verkeersproject met álle kinderen op de school? Dat kan met deze kant-en-klare projecten. De keuze is aan de school: oversteken, een veilige fiets, of ‘Op voeten en fietsen naar school’. Makkelijk uit te voeren voor leerkracht of (verkeers)ouder. Plus: je hebt toegang tot het online VVN Verkeersspel. 

Als je school is aangemeld kun je de projecten online bestellen. Elk pakket bevat alles wat je nodig hebt om een verkeersproject te organiseren. Een korte instructie, materialen voor alle leerlingen en gratis bijbehorende downloads, zoals extra lessen of ouderinformatie. Én met je bestelling krijg je ook toegang tot het online VVN Verkeersspel!

Kies jouw project
VVN Verkeersspel biedt drie projecten aan. Let op! De projecten zijn alleen beschikbaar voor basisscholen die het lidmaatschap voor praktische verkeersprojecten hebben. Heeft jouw school nog geen lidmaatschap? Meld je school aan.

Veilig op de fiets
Fietsen is leuk, gezond en maakt je wereld groter. Check de fietsen van de kinderen en sluit een ‘safety-deal’ met de klas. Of download de leuke fietswielspellen voor op het schoolplein.

 • Voor groep 1 t/m 8
 • Duur van het project: voorbereiding 2 uur, uitvoering ca. 4 uur
 • Gratis, alleen aan te vragen voor scholen die het lidmaatschap voor praktische verkeersprojecten hebben

Op voeten en fietsen naar school
Organiseer op school een actie voor een dag, een week of langer en stimuleer dat kinderen vaker lopend of met de fiets naar school gaan.

 • Voor groep 1 t/m 8
 • Duur van het project: voorbereiding 2 uur, uitvoering half uur
 • Gratis aan te vragen voor scholen die het lidmaatschap voor praktische verkeersprojecten hebben

  Veilig oversteken
  Veilig oversteken leren kinderen door veel te oefenen, op school maar vooral ook in het dagelijks leven met hun ouders. Dat kan allemaal met deze leuke oversteeklessen. Lekker actief bezig zijn met verkeer, op school én met tips voor thuis!
 • Voor: groep 1 t/m 4. Kinderen van groep 7/8 kunnen eventueel helpen bij de oversteeklessen.
 • Duur van het project: voorbereidingstijd 2 uur, uitvoering 15 minuten per groepje van 4-6 kinderen.
 • Gratis, alleen aan te vragen door scholen die het lidmaatschap voor praktische verkeersprojecten hebben.

Meer informatie
Aanmelden doe je via het online aanmeldformulier. Heb je een vraag over de verkeersmodule? Neem dan contact op via ons loket.