De Schone Zwaan: Leer meer over zwerfaval en natuur.

Op het plein loopt een Reiniger van de gemeente. Ze grijpt met haar afvalknijper het afval van het plein. Ze loopt er wat eenzaam bij. Er is zoveel afval en zo weinig ondersteuning. Moedeloos wordt ze ervan. Ineens ziet ze een tas staan met daarin een doek. Ze prikt er eens met haar afvalknijper in. De doek herinnert haar aan een dans, de zwanendans. Langzaam transformeert deze doek in een schone zwaan. Een zwaan die hard haar best doet om de toekomstige kleintjes een veilig en schoon nest te bieden. Maar lukt haar dat alleen? Gelukkig zijn er de leerlingen die actief kunnen ingrijpen in de leefomgeving van de zwaan.

Inhoud programma

In deze korte theatrale opruimact wordt gewerkt aan bewustzijn op het gebied van zwerfafval en de rol die je daar zelf bij kunt spelen. Na het zien van de act gaan de leerlingen en leerkracht met elkaar zwerfafval prikken. In totaal duurt het bezoek van de Schone Zwaan ongeveer 30 tot 45 minuten.

Algemene informatie

Leeftijd: vanaf 6 jaar.

Tijd: 30 tot 45 minuten.

Locatie: in overleg.

Interesse of aanmelden?

Stuur een mail naar lerenoverafvalsb@rotterdam.nl en vermeld hierin de volgende informatie:

  • Welke activiteit(en) je wil aanvragen
  • Waar en wanneer de activiteit moet plaatsvinden
  • Aantal deelnemers
  • De leeftijd van de deelnemers

Meer informatie over lesaanbod Schone Stad?

Wil je meer weten over het uitgebreide lesaanbod schone stad? Op de volgende pagina is al de benodigde informatie over de diverse educatieve materialen beschikbaar.