Het verhalenhuis in de klas

Bij Verhalenhuis Belvedѐre ontmoeten mensen en hun verhalen elkaar. In ons educatieve aanbod wordt het complexe en veelzijdige koloniale verleden van de stad gekoppeld aan de belevingswereld van Rotterdamse jongeren, door hen (buiten)gewone Rotterdammers te laten ontmoeten die hun persoonlijke verhalen delen.

Leerlingen en studenten ontdekken hoe de erfenis van het koloniale verleden terug te vinden is in gebouwen en straatnamen in de stad, de taal, hun lievelingseten, de muziek die ze luisteren, hun familie, (institutioneel) racisme en de onderlinge verhoudingen binnen de stad.

Samen maken onze educatieve programma’s zijn co-creaties. Samen met docenten bekijken we welke onderwerpen aansluiten bij de thema’s die spelen in de klas of in de actualiteit. Zo ontwikkelen we een uniek en op maat gemaakt programma met activiteiten binnen en buiten de muren van de school en het Verhalenhuis waarbij zoveel mogelijk zintuigen worden aangesproken.

Meer informatie
Wil je jouw klas opgeven voor het programma of wil je meer informatie? Stuur een e-mail naar sanne@verhalenhuisbelvedere.nl.

Verhalenhuis