LAATSTE KANS: bezoek 21/22 mei gratis met jouw klas(sen) de indrukwekkende voorstelling Tula

Ga dit schooljaar nog met jouw klas(sen) op zoek naar het koloniaal verleden van Rotterdam. In een interactief, aangrijpend en uniek programma laten we de studenten een lang verborgen Rotterdamse geschiedenis ontdekken. Het verhaal van de vele slachtoffers van een racistisch systeem dat westerse machthebbers aanzien, welvaart en voorspoed opleverde. Deze manier van werken en denken zat zo diep verankerd dat de sporen nog steeds zichtbaar zijn in onze huidige stad.

Studenten starten met onderzoek naar collectie van Museum Rotterdam en maken kennis met de driehoekshandel. Na een inspirerende wandeling door Rotterdam en een rondleiding in Stadsarchief Rotterdam, gaan ze verbaal aan de slag met Cult North. Hoe verwoorden zij hun eigen gevoelens over dit verleden en wat zien ze terug in de huidige stad? Als afsluiting bezoeken ze de indrukwekkende voorstelling Tula, over de gelijknamige achttiende-eeuwse Curaçaose vrijheidsstrijder. Theatermaker Archell Thompson vertelt welke impact het verhaal van Tula heeft op zijn leven in het hier en nu.

De programmaonderdelen

  • Gastles Museum Rotterdam (90 minuten, op school)
  • Wandeling Koloniaal Rotterdam (zelfstandig met schooldocent of begeleid door gids)
  • Rondleiding Stadsarchief Rotterdam (30 minuten, Stadsarchief Rotterdam)
  • Workshop Spoken Word door Cult North op school (60 minuten)
  • Bezoek voorstelling Tula van Archell Thompson (70 minuten, Podium Islemunda)

Het programma sluit aan bij de vakken Nederlands, Burgerschap, Maatschappijleer en Geschiedenis.

Voor wie: Voortgezet Onderwijs en MBO
Kosten: Aan deelname zitten voor Rotterdamse scholen geen kosten verbonden. Het programma wordt aangeboden door Gemeente Rotterdam.
De workshops en wandeling vinden plaats op afspraak tussen 18 maart en 10 juni. De voorstelling Tula kan bezocht worden op  21, 22 mei of 12 juni.

Let op: het is ook mogelijk de eerste voorstelling te bezoeken op 21 of 22 mei en daarna pas één of meer andere programmaonderdelen te doen.

Aanmelden voor het programma kan via Hilia dos Santos: h.dossantos@museumrotterdam.nl