Educatieve Game ‘Life@18’: Voorbereiden op volwassenheid

Als jongeren 18 jaar worden, krijgen ze te maken met veel nieuwe verantwoordelijkheden. De educatieve game ‘Life@18’ helpt hen op een speelse wijze om te navigeren door de uitdagingen van het ‘volwassen worden’. Dit spel is ontwikkeld voor mbo-studenten vanaf niveau 1.

Het spel

Life@18 is een educatief en gratis spel dat jongeren helpt zelfredzamer en taalvaardiger te worden. Door het spelen van Life@18 oefenen jongeren met taal en rekenen. In het spel komen verschillende onderwerpen aan bod waarmee jongeren te maken krijgen als ze 18 worden, waaronder:

  • Zorgverzekering en zorgtoeslag;
  • Studiefinanciering;
  • Donorregister;
  • Stagevergoeding;
  • Loonheffingskorting;
  • Aansprakelijkheidsverzekering.

Deze thema’s bereiden jongeren voor op de regelzaken waarmee ze te maken krijgen en confronteren hen met de gevolgen van de keuzes die ze maken. Life@18 is inzetbaar bij verschillende lessen, zoals taal en rekenen, loopbaanbegeleiding of (digitaal) burgerschap.

Lesbrief

Docenten, trainers of begeleiders kunnen een lesbrief downloaden via de website. Deze handleiding bevat achtergrondinformatie en tips voor het inzetten van het spel.

Stichting Lezen en Schrijven

Life@18 is ontwikkeld in opdracht van Stichting Lezen en Schrijven en gevalideerd door de Universiteit Twente. Instructies en informatie voor het downloaden van het spel zijn te vinden op de website van Stichting Lezen en Schrijven.

Meer informatie?

Meer weten over het lesaanbod burgerschap kijk dan hier.