Plastic Lab 010: Gebruikt plastic is geen afval maar een waardevol materiaal.

Gebruikt plastic is geen afval maar een waardevol materiaal. Dit ervaren leerlingen doordat ze hun eigen gebruikte plastic recyclen tot bruikbare producten. Daarvoor is het nodig om plastic te onderzoeken, te leren herkennen en te scheiden op type. Daarnaast worden de leerlingen geïntroduceerd aan de maatschappelijke context van plastic vervuiling. Vanuit dit perspectief worden ze uitgedaagd en stap voor stap begeleid om als ontwerpers na te denken over oplossingen die plastic vervuiling tegen kunnen gaan.

Inhoud programma

Het programma is speels en interactief. Workshops duren 2,5 uur en kunnen in overleg aangepast worden aan de behoefte van de onderwijsinstelling. Zo is het mogelijk om de duur aan te passen, maar ook om het beter te laten aansluiten bij lopende thema’s, projecten of curriculum.

Algemene informatie

Leeftijd: vanaf 8 jaar

Tijd: 90 tot tot 180 minuten

Locatie: De workshops vinden plaats in het Energiehuis, Heindijk 350 in Rotterdam. Indien het niet mogelijk is om onze locatie te bezoeken kunnen wij ook langskomen bij de onderwijsinstelling.

Interesse of aanmelden?

Stuur een mail naar lerenoverafvalsb@rotterdam.nl en vermeld hierin de volgende informatie:

  • Welke activiteit(en) je wil aanvragen
  • Waar en wanneer de activiteit moet plaatsvinden
  • Aantal deelnemers
  • De leeftijd van de deelnemers

Meer informatie over lesaanbod Schone Stad?

Wil je meer weten over het uitgebreide lesaanbod schone stad? Op de volgende pagina is al de benodigde informatie over de diverse educatieve materialen beschikbaar.