Praktisch verkeersexamen

Elk jaar doen kinderen uit groep 7 of 8 mee aan het nationale praktisch verkeersexamen. De kinderen leggen tijdens dit examen een fietsroute af door het verkeer. Er wordt getoetst of de kinderen de verkeersregels weten. En of ze op de weg veilig en verantwoord gedragen en goed kunnen inspelen op verkeerssituaties.

Voorbereiding
Leraren kunnen de leerlingen voorbereiden op het praktisch examen door met hen te oefenen. Je leest hier meer wat je als leerkracht kan doen. Lees ook de antwoorden op de meeste gestelde vragen op: informatie over het examen in Rotterdam.

Voorwaarden
Om mee te doen aan het praktisch verkeersexamen dient de leerling het theoretisch examen met een voldoende hebben behaald. Ook is het belangrijk dat de fiets van de leerling voldoet aan de 15 punten van het VVN Verkeersexamen.

Kosten
Het praktisch verkeersexamen is gratis voor de Rotterdamse basisscholen. De gemeente Rotterdam en de maatschappelijk businessclub Rotterdammers 4 Rotterdammers maken het praktisch verkeersexamen mogelijk.

Aanmelden
Aanmelden doe je via het online aanmeldformulier. Heb je een vraag over de verkeersmodule? Neem dan contact op via ons loket.