Van 8 naar 1

Zit jouw leerling in groep 8 en gaat hij of zij na de zomervakantie naar het voortgezet onderwijs? Met Van 8 naar 1 help je de leerlingen in het nieuwe schooljaar goed voorbereid naar de middelbare school te fietsen.

De eerste dagen van een brugklasser op de nieuwe school is heel spannend; nieuwe omgeving, klasgenootjes, vakken en leraren. Dan is het goed als de nieuwe fietsroute bekend is en de leerlingen veilig door het verkeer kunnen. Zeker omdat veel kinderen dan langer onderweg zijn en of met klasgenoten samen naar school reizen.

Leerling fiets zelf
Met Van 8 naar 1 stippelen de leerlingen samen met de leraar hun nieuwe fietsroute uit. De gevaarlijke plekken in de route, kruisingen, in-uitritten, bushaltes, verkeersregels en verkeerborden worden uitgelegd. De leerlingen fietsen aan het eind van het schooljaar in kleine groepjes naar hun nieuwe middelbare school.

Kosten
De kosten voor de verkeersmodule bedraagt € 700 euro. Als de uitvoering wordt gedaan door de aanbieder, dient rekening worden houden met €100 euro extra per groep.

Aanmelden
Aanmelden doe je via het online aanmeldformulier. Heb je een vraag over de verkeersmodule? Neem dan contact op via ons loket.