Voorstelling Peter Peper

In de jeugdtheatervoorstelling Peter Peper van IJsbeerINC. en Hotel Modern versmelten muziektheater, poppenspel en live-animatiefilm tot een spannende, grappige en ontroerende vertelling. Zo komt de oude wereldgeschiedenis van heel ver weg, heel dichtbij. Er wordt gekookt en je mag proeven!

Peter Peper, een piraat uit lang vervlogen tijden, neemt Milan en Yalan mee op reis door de tijd. Ze varen over woeste oceanen, raken de weg kwijt en spoelen aan op het eiland Banda. Ze klauteren over rotsen van gember en sluipen door een jungle van groenten. Dan ontmoeten ze Saraja, die tot slaaf is gemaakt en moet werken voor de VOC. Samen gaan ze op smokkeltocht naar de plantage van de kaaskoppen. Zullen zij in staat zijn om de benodigde specerijen te veroveren voor hun recept? En zal het Saraja lukken zich te bevrijden?

Na afloop van de voorstelling vindt een nagesprek plaats van circa 15 minuten over de voorstelling. De leerkracht kan zelfstandig in de klas met het bijbehorende lesmateriaal (met podcast) aan de slag, voorbereidend en/of evaluerend.

Kan op school gespeeld worden, in een groot speellokaal of gymzaal, speelvlak minimaal 4 x 6 meter. Kan op andere locatie gespeeld worden, als lokale culturele instelling medewerking verleent. Een verdiepende workshop naar aanleiding van de voorstelling is op aanvraag mogelijk.

Kosten
Per voorstelling (100 leerlingen) €775,- inclusief reiskosten exclusief 9% BTW. Twee voorstellingen op dezelfde dag en locatie (100 leerlingen) €1200,- inclusief reiskosten exclusief 9% BTW. Gratis lesmateriaal. Kosten aanvullende workshop op aanvraag.

Aanmelden
Boek hier je tickets voor de voorstelling.