Leraar worden in het Rotterdamse basis en (voortgezet) speciaal onderwijs met een afgeronde hbo of wo opleiding

Denk jij aan een overstap naar het Rotterdamse basis en (voortgezet) speciaal onderwijs? En heb je minimaal een afgeronde hbo opleiding? Meld je dan aan voor of meerdere digitale informatiebijeenkomsten.

1. Regulier onderwijs

Digitale informatiebijeenkomst zij-instroom basisonderwijs. Waarbij de opleidingsvarianten verkorte deeltijd en zij-instroom in beroep worden uitgelegd. Doelgroep Hbo en Wo. 

Tijdens de bijeenkomst op dinsdag 31 augustus van 19:00 – 20:00 uur komen geïnteresseerden meer te weten over de mogelijkheden en ervaringen van lesgeven in het Rotterdamse basisonderwijs. Zij-instromers met verschillende achtergronden vertellen over hun traject en ervaring. Daarnaast geven Rotterdamse schoolbesturen en pabo’s informatie over de verschillende opleidingroutes.

2. Speciaal (voorgezet en basis) onderwijs

Digitale informatiebijeenkomst zij-instroom speciaal onderwijs. Waarbij de opleidingsvarianten verkorte deeltijd en zij-instroom in beroep voor het speciaal onderwijs worden uitgelegd. Doelgroep Hbo en Wo.

Tijdens de bijeenkomst op woensdag 1 september van 19:00 – 20:00 uur komen geïnteresseerden meer te weten over de mogelijkheden en ervaringen van lesgeven in het Rotterdamse speciaal onderwijs. Hoe ziet het speciaal onderwijs eruit? Welke verschillen zijn er? Wat zijn de uitdagingen? En wat wordt er extra van een leraar verwacht? Maar vooral: wat maakt het werken in het speciaal onderwijs zo mooi?

Zij-instromers met verschillende achtergronden vertellen tijdens de informatiebijeenkomst over hun traject en ervaring. Daarnaast geven Rotterdamse schoolbesturen en pabo’s informatie over de verschillende opleidingsroutes.

3. Presentaties schoolbesturen

Aansluitend aan de informatiebijeenkomst voor zij-instromers op dinsdag 31 augustus van 19:00-20:00 uur vinden presentaties van de schoolbesturen plaats. Tijdens deze presentaties vertellen zij meer over het (betaalde) leer-werktraject binnen hun bestuur. In korte presentaties van 20 minuten stellen ze zich aan je voor en kun je via de chat vragen stellen.

Voor aanvang van de informatiebijeenkomst ontvang je van ons een e-mail met daarin de link om deel te nemen. In die e-mail staan tevens de links naar de presentaties van de schoolbesturen die plaatsvinden ná de informatiebijeenkomst op 31 augustus.

Meld je aan