AFGELAST Atelier21 Special voor het basisonderwijs over 21-ste eeuw vaardigheden

Datum

25 oktober 2017

Aanvang

13.00 uur

Eind

17.00 uur

Locatie

De Rotterdam (Wilhelminapier)

AFGELAST . DEZE MIDDAG GAAT NIET DOOR

Wat kan je op school doen met 21e eeuwse vaardigheden?

Je hoeft niet er de stad niet voor uit. In Rotterdam is bijna iedere school ermee bezig. Sommigen nog voorzichtig zoekend; anderen zijn er al veel verder mee. Werken aan persoonlijk leiderschap, ondernemingszin en digitale wijsheid. Wat wil je leerlingen in het leven meegeven, naast kennis? Maar ook: hoe kan je kennis overdragen anders dan door frontaal lesgeven en hoe laat je daarbij leerlingen werken aan vaardigheden? Hoe kan je de buitenwereld daarvoor inzetten? Hoe krijg je leraren mee? Hoe kan je hen ruimte bieden om hun vakmanschap verder te ontwikkelen?

 Lezing

Next Economy & Next Education: Over de uitdagingen van de komende decennia: over de vijf grote transities die ons te wachten staan en wat deze betekenen voor de arbeidsmarkt en onderwijs. De banen die er naar verwachting niet meer zullen zijn, over werk dat deels nog niet bestaan. Jongeren die nu op school zitten zullen in hun werkzame leven waarschijnlijk veel verschillende banen en rollen hebben, Vaardigheden die dit vraagt zijn: snel kunnen aanpassen aan veranderingen, goed kunnen samenwerken, belangstelling hebben in wat techniek en ICT je kan brengen en ondernemingszin, veel meer een 'why not' cultuur dan nu.

 Pitches en Workshop

Vier Rotterdamse basisscholen vertellen in korte pitches over hun aanpak. Hoe zij anders lesgeven, hun onderwijs vernieuwen en ruimte geven aan leerlingen. Werken aan vaardigheden, wetenschap en techniek, montessorionderwijs in de 21e eeuw en een skillslab op school. Ook geeft een van de scholen een korte workshop.

Speeddates en discussie

Gedurende de middag zorgen we dat er ruimte is voor discussie, ontmoeting en uitwisseling. Zodat je aan het einde van de dag geïnspireerd naar huis gaat met praktische ideeën voor je eigen school.

Aanmelden

Deelnemen is kosteloos. Er is plek voor maximaal 50 personen. Je kunt je aanmelden bij Rikkert den Hollander door een e-mail te sturen naar rjs.denhollander@rotterdam.nl.