Afsluiting Haringvlietbrug en Heinenoordtunnel

Rijkswaterstaat is gestart met de renovatie van de Haringvlietbrug en de Heinenoordtunnel. Deze werkzaamheden zijn belangrijk voor het onderwijs. De afsluitingen van de tunnel en brug zijn namelijk deels in de schoolweken voor de zomervakantie en in de eerste twee weken van het nieuwe schooljaar.

Vanaf 9 juni is de Haringvlietbrug dicht voor verkeer en vanaf 1 juli start de 2de helft van de afsluiting van de Heinenoordtunnel.

Afsluiting Haringvlietbrug

Op vrijdag 9 juni van 22.00 uur tot vrijdag 4 augustus 23.00 uur zijn de werkzaamheden voor de renovatie van de Haringvlietbrug. De brug is dan dicht voor verkeer. In september voert Rijkswaterstaat nachtafsluitingen en weekendafsluitingen door. De exacte data volgen nog.

Meer informatie en adviezen over de renovatie van de Haringvlietbrug vindt u hier.

Afsluiting Heinenoordtunnel augustus en september

De Heinenoordtunnel gaat regelmatig dicht in één of beide rijrichtingen. Tijdens de afsluiting van de tunnel kunnen (brom)fietsers, scooters en voetgangers de tunnel wel gebruiken. Ook is het openbaar vervoer tijdens de afsluiting een goed alternatief.

Van zaterdag 5 augustus 01.00 tot maandag 7 augustus 01.00 uur is de tunnel dicht richting Bergen op Zoom.

Van maandag 7 augustus 01.00 uur tot vrijdag 1 september 05.00 uur is de tunnel dicht in beide richtingen. In deze periode is ook de N59 tussen knooppunt Hellegatsplein en aansluiting Den Bommel (Schaapweg) afgesloten.

Voor de planning van de afsluiting van de Heinenoordtunnel 2023-2024 en de omleidingsroutes richting Rotterdam en Bergen op Zoom klikt u hier.