Direct naar content

Conferentie agressie en wapenbezit onder Rotterdamse jongeren

Wil jij met andere professionals in gesprek over de aanpak van agressie en wapenbezit in en rondom het Rotterdamse voortgezet (speciaal) onderwijs? Kom dan donderdag 22 september 2022 naar De Kuip! Deze middag staat het belang van samenwerking en aandacht voor dit thema centraal.

Voor wie?

Alle Rotterdamse professionals die te maken hebben en werken met jongeren in het voortgezet (speciaal) onderwijs: onderwijsprofessionals én partnerorganisaties zoals jeugdhulp en veiligheidsinstanties.

Programma

De middag gaat van start met een podiumgesprek door gastheer Karim Amghar. Experts uit onderwijs, politie, hulpverlening en wetenschap gaan in op wat er speelt én wat we samen kunnen doen tegen agressie en wapenbezit onder Rotterdamse jongeren.

Na dit gesprek kun je twee inspiratiesessies volgen waarin professionals uit het onderwijs en partnerorganisaties op verschillende thema’s de diepte ingaan, zoals jongerenwerk, politie, Stichting Criminal Minded, het Nederlands Jeugdinstituut, leraar van het jaar Ismail Aghzanay, Expertisecentrum Sociale Veiligheid en PBS-coaches Daan en André. Tussen de twee rondes van inspiratiesessies is er een netwerkborrel en ruimte voor ontmoeting.

Je kunt kiezen uit de volgende tien inspiratiesessies. Schrijf je snel in, want vol is vol!

Aanmelden

Ben jij erbij op 22 september?
Schrijf je in voor twee inspiratiesessies via https://forms.office.com/r/qndnf8dHtc.
Deelname is gratis. Het programma start om 13.00 (inloop 12.30) en eindigt om 17.00.

© De conferentie is onderdeel van het project ‘De krachten bundelend naar sociale veiligheid in het Rotterdamse voortgezet onderwijs’. Een project van LMC-VO, Yulius, Koers VO, BOOR, CVO, EUR en De Waag i.s.m. gemeente Rotterdam. Bij vragen kun je contact opnemen via conferentie22september22@lmc-vo.nl. Meer weten? Kijk op Agressie en wapenbezit in de klas – Onderwijs010.

Evenement details

  • Datum: 22 september
  • Aanvang: 13:00
  • Eind: 17:00

Binnenkort in Rotterdam