Digitale parktijkspiegel over emotienetwerken

De gemeente Rotterdam organiseert 30 juni een digitale parktijkspiegel over emotienetwerken. Hoogleraar Hester Dibbits geeft een workshop over de methodiek van emotienetwerken. Hierbij ga je met elkaar in gesprek over inzichten en alternatieve zienswijzen om te kijken naar het gezamenlijk verleden.

Erfgoedwijsheid

We bespreken met elkaar de betekenis die we hechten aan objecten die behoren tot ons erfgoed. Erfgoedwijsheid omvat de erkenning dat erfgoed geen gegeven is, maar een keuze. Als voorbeeld gebruiken we Piet Heijn. Zeeheld, maar ook verbonden aan de slavenhandel. Wat bij leerlingen ook een gevoelige snaar kan raken. Hoe ga je om met deze onderwerpen en emoties? Emotienetwerken biedt hier handvaten voor.

Deze workshop wordt aangeboden door de gemeente Rotterdam aan leraren geschiedenis, maatschappijleer en burgerschap. We gaan graag in gesprek over hoe we onze leerlingen erfgoedwijsheid kunnen bij brengen.

Aanmelden

Meld je nu aan voor deze interessante praktijkspiegel. Stuur een mail naar Ba.brandnekkers@rotterdam.nl. Na aanmelding ontvang je een uitnodiging met het programma en de link.

Evenement details

  • Datum: 30 juni
  • Aanvang: 15:00
  • Eind: 16:30