World Energy Congress (WEC): De energietransitie masterclass ook bij jou op school

Fossiele brandstoffen worden steeds minder beschikbaar, onze aarde wordt warmer, en de manier waarop we leven en wonen verandert. Van 22 tot en met 25 april 2024 organiseert Rotterdam de 26ste editie van het World Energy Congress (WEC). Dit is een belangrijk evenement waar professionals samenkomen om te praten over hoe we kunnen overstappen naar schonere energiebronnen. Ook het onderwijs speelt hierbij een sleutelrol.

Masterclass over de overstap naar schonere Energie

Veel nieuwe en groeiende bedrijven werken samen met scholen om iedereen te leren over de voordelen en uitdagingen van het overstappen op schonere energie. In aanloop naar het World Energy Congress willen de gemeente Rotterdam, het Havenbedrijf en Darel Education scholen ondersteunen om leerlingen bewust te maken van deze energieoverstap. Dit is belangrijk voor onze toekomst en omdat er veel nieuwe banen en bedrijven zullen ontstaan in deze sector. Maar wat houdt deze overstap naar schonere energie precies in en wat betekent het voor jou?

Inhoud masterclass

In de masterclass van Darel Education wordt uitgelegd wat fossiele brandstoffen zijn, wat ze ons hebben gebracht, welke duurzame alternatieven er zijn en hoe we kunnen zorgen voor een betere leefomgeving. De lessen zijn interactief en bedoeld om leerlingen te inspireren met nieuwe ideeën en activiteiten.

Over Darel Education

Darel Education wil iedereen in Nederland helpen begrijpen waarom het belangrijk is om over te stappen op schonere energie. De gastlessen die ze aanbieden aan middelbare scholen en mbo’s zijn gratis.

Meer informatie

Wil je het lesaanbod aanvragen of meer informatie over Darel Education? Kijk dan hier op de informatiepagina.

Evenement details

  • Datum: 22 april t/m 25 april

Binnenkort in Rotterdam