Girls’ Day 2024

Girls’ Day, is een landelijk initiatief dat zich richt op meiden tussen de 10 en 15 jaar. Op 11 april 2024 openen door heel Nederland bedrijven en gemeenten hun deuren om meiden op een laagdrempelige en leuke manier kennis te laten maken met bèta, techniek en IT.

Ook in Rotterdam kunnen meiden deelnemen aan interessante workshops die speciaal voor hen op Girls’ Day worden georganiseerd. Ze krijgen een korte introductie, een rondleiding of demonstratie, maken kennis met (vrouwelijke) professionals en gaan aan de slag met een leuke activiteit.

Er zijn ook leerzame activiteiten beschikbaar voor de leerlingen die op school blijven. Hiervoor is een gratis lespakket te downloaden waarmee de leerlingen zelfstandig de duurzaamheid van hun eigen school in kaart brengen. Zo kan iedereen op 11 april actief en leerzaam bezig zijn.

Waarom is Girls’ Day belangrijk?

Veel meiden zijn zich niet bewust van de carrièremogelijkheden binnen de technische sector, vaak vanwege een gebrek aan vrouwelijke voorbeelden in hun directe omgeving. Dit leidt tot minder meisjes die kiezen voor een technisch beroep, waardoor potentieel talent onbenut blijft.

Het doel van Girls’ Day

Girls’ Day 2024 in Rotterdam is meer dan alleen een dag. Het is een beweging die de verschillen tussen mannen en vrouwen in de techniek kleiner wil maken. Doe mee en help de toekomst van meiden in de techniek vorm te geven.

Aanmelden of meer informatie?

Wil je jouw leerlingen laten deelnemen aan de workshops die onze Rotterdamse collega’s op Girls’ Day 2024 geven? Meld jouw leerlingen dan gratis aan via: girlsdayso@rotterdam.nl.

Girl’s Day is een initiatief vanuit VHTO

Evenement details

  • Datum: 11 april