Symposium begeleiding van kinderen met ouders in psychische nood

“Zou het thuis wel goed gaan met mama? Misschien ligt ze weer de hele dag in bed of vergeet ze haar medicijnen in te nemen nu ik op school zit.”

Wist je dat 1 op de 4 kinderen opgroeit met ouders die kampen met psychische problemen of verslaving? Deze kinderen worden ook wel KOPP/KOV genoemd en hebben later vaak meer kans op het ontwikkelen van psychische klachten. Als onderwijsprofessional kun jij een belangrijke rol spelen in het ondersteunen van deze kinderen.

Daarom wordt er een symposium georganiseerd op woensdag 3 april van 12:30 tot 16:30 op de Hogeschool Rotterdam, Rochussenstraat 198. Tijdens dit evenement delen experts en ervaringsdeskundigen waardevolle inzichten en praktische tips. Je kunt via deze link aanmelden!

“Ik heb in deze middag meer geleerd en inspiratie opgedaan dan in de rest van dit jaar.”

Het programma

  • Het Trimbos Instituut met recente cijfers over KOPP/KOV en inspiratie voor het integreren van aandacht voor deze doelgroep in het onderwijs.
  • Willie Wartaal/Wiwa (Jeugd van Tegenwoordig) zal een fragment uit zijn voorstelling ‘Moederdag’ opvoeren, waarin hij zijn ervaringen deelt over opgroeien met een verslaafde moeder.
  • Onderzoeker Dorine van Namen van de Hogeschool Rotterdam zal spreken over studenten die opgroeien met een verslaafde ouder en de rol van boksen voor jongvolwassen KOPP/KOV-ers.
  • Ervaringsdeskundigen Lincey Lima en Annemijn, tevens oprichters van stichting KOPP op Rotterdam, zullen praten over deelname aan lotgenotengroepen en de rol die het onderwijs hierbij kan spelen.

Deelname

Deelname aan het symposium is gratis! Klik hier voor de link om je aan te melden. We verzoeken je vriendelijk om je inschrijving serieus te nemen gezien de verwachte wachtlijst. Doe mee en werk samen aan een betere ondersteuning voor deze kwetsbare groep kinderen!

Evenement details

  • Datum: 03 april
  • Aanvang: 12:30
  • Eind: 16:30

Binnenkort in Rotterdam