Informatiebijeenkomst Leraar worden in Rotterdam

Op zaterdag 3 september 2022 vindt de informatiebijeenkomst plaats voor geïnteresseerden die de overstap naar het Rotterdamse basis of (voortgezet) speciaal onderwijs willen maken. Tijdens de informatiebijeenkomst komen geïnteresseerden meer te weten over de mogelijkheden en ervaringen van lesgeven in het Rotterdamse onderwijs. Rotterdamse schoolbesturen en pabo’s geven meer informatie over de verschillende opleidingsroutes. Daarnaast is er de mogelijkheid om in gesprek te gaan.

De informatiebijeenkomst vindt plaats in Rotterdam (locatie wordt later bekend gemaakt) en vindt plaats in 2 ronden: ronde 1 is voor zij-instromers (ZiB-traject) met minimaal een hbo of wo diploma. Ronde 2 is voor carrièreswitchers met werkervaring en minimaal een havo, vwo, mbo 4 of hbo associate degree diploma.

Plaats: locatie in Rotterdam (wordt later bekend gemaakt)
Datum: zaterdag 3 september 2022
Ronde 1 Zij-instroom in Beroep (hbo/wo): 10:00 – 12.00 uur (deur open 09:45 uur)
Ronde 2 Carrièreswitch (havo/vwo/mbo4): 12:00 – 14:00 uur (deur open 11:45 uur)

Ronde 1: presentatie en kennismaken schoolbesturen voor zij-instromers met een afgeronde hbo of wo diploma

Tijdens ronde 1 van 10:00 – 12:00 uur wordt door pabo’s en schoolbesturen meer informatie gegeven over het Zij-instroom in Beroep traject. Dit betaalde leer/werktraject is er voor geïnteresseerden met een hbo of wo diploma. De Rotterdamse pabo’s starten met een presentatie over de opleidingsroutes. Na de presentatie heb je de gelegenheid om in gesprek te gaan met de Rotterdamse schoolbesturen.

Ronde 2: presentatie en kennismaken schoolbesturen carrièreswitchers met werkervaring en een havo, vwo, mbo 4 of associate degree diploma

Tijdens ronde 2 van 12:00 – 14:00 uur wordt door pabo’s en schoolbesturen meer informatie gegeven over verschillende opleidingsmogelijkheden om een carrièreswitch te maken naar het Rotterdamse basis of speciaal onderwijs. Deze trajecten zijn bedoeld voor geïnteresseerden met werkervaring en een havo, vwo, mbo 4 of associate degree diploma. Rotterdamse schoolbesturen en pabo’s geven meer informatie over de verschillende opleidingsvarianten deeltijd en flexibel duaal. Daarnaast is er de gelegenheid om in gesprek te gaan met Rotterdamse schoolbesturen.

Nieuwe helden en heldinnen voor de klas

Het Rotterdamse onderwijs is hard op zoek naar nieuwe helden en heldinnen, die iedere dag vol passie voor de klas staan. Lesgeven is een vak. Een prachtig, betekenisvol vak dat je kunt leren. Iedere werkdag is verrassend en kan onverwachte situaties met zich meebrengen. Als leraar kun je een positief verschil maken in de ontwikkeling van kinderen. Ontdek de mogelijkheden om te zien of het onderwijs bij jou past.

Aanmelden

Meld je aan voor de informatiebijeenkomst via het formulier hieronder. Na aanmelding krijg je persoonlijk een e-mail ter bevestiging.

Heb je al een lesbevoegdheid en momenteel niet werkzaam in het Rotterdamse onderwijs? Weet dat dan Rotterdam om jou staat te springen! Bekijk hier direct de vacatures.

Oriënteren en inspireren

Lees in de tussentijd alvast hoe jij je kunt oriënteren en laat je inspireren door de verhalen van andere Rotterdamse leraren. Bekijk hieronder het filmpje van Erwin en Jeroen die meer vertellen over het werken in het reguliere en het speciaal basisonderwijs cluster 4. Bekijk ook de flyer over de route als zij-instromer (hbo of wo diploma).

Evenement details

  • Datum: 03 september
  • Aanvang: 10:00
  • Eind: 14:00