Direct naar content

Informatiebijeenkomst Zij-instroom in Beroep zaterdag 5 februari

Heb jij minimaal een afgeronde hbo-diploma en wil je de overstap maken naar het Rotterdamse basis of (voortgezet) speciaal onderwijs? Meld je aan voor de informatiebijeenkomst voor zij-instromers op zaterdag 5 februari in theater Zuidplein*. Je komt deze dag meer te weten over de mogelijkheden en ervaringen van lesgeven in het Rotterdamse onderwijs. Rotterdamse schoolbesturen en pabo’s geven meer informatie over de verschillende opleidingsroutes. Daarnaast is er de mogelijkheid om in gesprek te gaan.

We starten de informatiebijeenkomst met een algemene presentatie van de Rotterdamse pabo’s en gesprekken met schoolbesturen over het opleidingstraject. Vervolgens vertellen zij-instromers meer over hun ervaring met het zij-instroomtraject en het werken voor de klas als Rotterdamse leraar. Hierna is er de mogelijk om met schoolbesturen in gesprek te gaan. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen werken we in rondes. Hieronder vind je het programma onder voorbehoud; het definitieve programma wordt later bekend gemaakt.

Plaats: Theater Zuidplein – Gooilandsingel 95, 3083 DP Rotterdam
Datum: zaterdag 5 februari 2022

Ronde 1
10:45 uur – 11:00 uur: Inloop theaterzaal
11:00 uur – 11:45 uur:
Presentaties Rotterdamse pabo’s
Gesprek met schoolbesturen basisonderwijs en speciaal (voortgezet) onderwijs
Gesprek met 2 zij-instromers over hun ervaring

11:45 uur – 12:45 uur: Foyer
Mogelijkheid om kennis te maken en vragen te stellen aan de schoolbesturen

* De informatiebijeenkomst vindt plaats onder voorwaarden van de op dat moment geldende corona-maatregelen. Indien het niet mogelijk is om de informatiebijeenkomst fysiek te organiseren, zal deze online plaatsvinden. Je krijgt ook dan alle informatie over het zij-instroomtraject en je hebt de mogelijkheid om vragen te stellen. We houden je op de hoogte via e-mail.

Oriënteren en inspireren
Lees in de tussentijd alvast hoe jij je kunt oriënteren en laat je inspireren door de verhalen van andere Rotterdamse leraren. Bekijk hieronder het filmpje van Erwin en Jeroen die meer vertellen over het werken in het reguliere en het speciaal basisonderwijs cluster 4.

Evenement details

  • Datum: 22 januari
  • Aanvang: 10:45
  • Eind: 12:45