Inspiratiesessie Lerarentekort: slim organiseren van het onderwijs met inzet van kunstvakdocenten

Kenniscentrum Cultuuronderwijs Rotterdam (KCR) en Stichting Kunstzinnige Vorming Rotterdam (SKVR) zijn initiatiefnemers van een pilot om op een creatieve manier bij te dragen aan het plan Slim Organiseren, dat gericht is op het oplossen van het lerarentekort, het versterken van het onderwijs en het verbeteren van kansengelijkheid in Rotterdam.

KCR nodigt schooldirecteuren uit het primair onderwijs graag uit om op donderdag 26 januari van 12.30-14.30 uur tijdens een lekkere lunch deel te nemen aan een inspiratiesessie met culturele instellingen over de vraag: hoe kan ik mijn onderwijs anders organiseren met de inzet van kunstvakdocenten?

In de bijeenkomst onderzoeken en bepreken we vraagstukken en oplossingen van scholen in het kader van het lerarentekort en het anders organiseren van onderwijs. We verkennen de mogelijkheden die culturele instellingen hebben met de inzet van kunstvakdocenten. Hoe kunnen Kunstvakdocenten lesgeven vanuit hun kunstdiscipline en tegelijk bijdragen aan andere doelstellingen en thema’s op school? Hoe kunnen jouw leerlingen profiteren van de creatieve blik die kunstvakkrachten meebrengen en wat kan dit opleveren aan formatie? Tegelijkertijd krijgt cultuuronderwijs dankzij deze pilot een stevigere plek in het onderwijs.

Op 26 januari gaan het Wereldmuseum, Rotterdam Vakmanstad, Scapino ballet, Villa ZebraSKVR en IFFR graag het gesprek aan. De bijeenkomst vindt plaats bij SKVR, Hillevliet 90 in Rotterdam. Na een gezamenlijk gesprek is er de mogelijkheid om met individuele culturele instellingen in gesprek te gaan en afspraken te maken. 

Aanmelden
Aanmelden voor deze inspiratiesessie kan door je in te schrijven via deze link. Wil je deelnemen, maar kun je deze datum niet? Op donderdag 11 mei en donderdag 8 juni volgen er nog twee sessies.

Over de pilot
De pilot Lerarentekort, slim organiseren met inzet van kunstvakdocenten is onderdeel van het Nationaal Programma Onderwijs van de gemeente Rotterdam. In 2023 kan de pilot worden uitgebreid met meer scholen en culturele instellingen. Op deze pagina vind je meer informatie over de pilot of neem contact op met Josien de Geus, projectleider van de pilot bij KCR, j.de.geus@kc-r.nl 

Evenement details

  • Datum: 26 januari
  • Aanvang: 12:30
  • Eind: 14:30