Livestream leerlijn Relaties en seksualiteit

Op 25 mei is er een livestream voor professionals in het onderwijs over seksuele vorming. Je maakt kennis met de doorlopende leerlijn Relaties en seksualiteit van het primair onderwijs tot en met het voortgezet onderwijs.

Leerlingen gaan in hun ontwikkeling steeds meer ontdekken op het gebied van relaties en seksualiteit. Hoe komen je leerlingen erachter wat liefde voor hen betekent? Hoe kunnen ze op een gezonde manier relaties aangaan of ontdekken wat veilig en fijn is voor zichzelf en de ander? Jeugdigen zijn voortdurend op zoek naar een referentiekader. Daarom is het belangrijk om het thema relaties en seksualiteit  regelmatig te bespreken. 

Uit onderzoek blijkt dat veel jeugdigen vinden dat ze onvoldoende informatie krijgen op school over het onderwerp relaties en seksualiteit. Op 25 mei van 15-17 uur houdt de gemeente Rotterdam een webinar over dit onderwerp. Verschillende scholen en aanbieders die ervaringen hebben met de doorlopende leerlijn relaties en seksualiteit delen hun ervaringen. Je krijgt ook informatie over hoe dit op uw school eenvoudig te implementeren is.

Aanmelden kan via: ggd_gezondeschoolMO@rotterdam.nl.

Evenement details

  • Datum: 25 mei
  • Aanvang: 15:00
  • Eind: 17:00