Netwerkbijeenkomst Mentoren op Zuid

Als uw school werkt met mentoren of tutoren of u overweegt om dat te gaan doen, is de netwerkbijeenkomst van Mentoren op Zuid een goede gelegenheid om in contact te komen met mentoren, studenttutoren, partnerorganisaties en andere scholen. De bijeenkomst is bedoeld om te netwerken, ervaringen te delen en inspiratie op te doen.

Net als vorig schooljaar kunnen Rotterdamse basisscholen en scholen voor voortgezet onderwijs ook dit schooljaar, dankzij npo-subsidie van de gemeente, voordelig studenttutoren inzetten om hun leerlingen te helpen bij het inlopen van taal- en rekenvertraging. Mentoren op Zuid is een ambitieus mentorprogramma. In 2021 deden zo’n 2.800 leerlingen en studenten hieraan mee. Studenten uit het hbo en mbo in Rotterdam worden mentor van leerlingen uit het voortgezet- en primair onderwijs. Het gaat om kinderen die vaak wonen in kwetsbare gebieden waarvan de ouders of verzorgers niet altijd in staat zijn om de ondersteuning te bieden die nodig is.

Onze studentenmentoren zijn met hun gestructureerde, individuele aandacht een rolmodel voor deze leerlingen. Zij besteden aandacht aan loopbaanoriëntatie, schoolresultaten, maar ook aan sociaal-emotionele ontwikkeling. Hiermee vergroten we de kansen van jongeren op de arbeidsmarkt. Het zijn betekenisvolle ontmoetingen die van toegevoegde waarde zijn, maar waar ook de studentmentoren veel van leren. Een win-win voor Rotterdam.

Programma

15:30 Inloop
16:00 Opening dagvoorzitter Dave de Held
Welkomstwoord Dorothee van Kammen
Nieuw: Studenttutoren010
Studentmentoren, studenttutoren, mentees en docenten aan het woord
Gezelschap van diverse samenwerkingspartners op het podium

17:00 Afsluiting door dagvoorzitter Dave de Held en opening borrel
18:00 Afsluiting borrel

Voor wie?

Wij willen ons verhaal delen en zoveel mogelijk mensen betrekken bij Mentoren op Zuid. Kent u iemand voor wie dit interessant zou zijn? Deel deze uitnodiging gerust met mogelijk andere geïnteresseerden.

Aanmelden

Meld je hier aan voor de Netwerkbijeenkomst Mentoren op Zuid.

Evenement details

  • Datum: 11 oktober
  • Aanvang: 15:30
  • Eind: 18:00
  • Locatie: In het gebouw ‘de Hillevliet’ | Auditorium, Hillevliet 90 te Rotterdam.