Rotterdamse onderwijsconferentie over dekolonisatie

Graag nodigen we jou uit voor ‘Educatie na de komma’, de onderwijsconferentie over dekolonisatie op dinsdag 4 juni 2024.

Komma, geen punt

‘We zetten een komma, geen punt.’ Dat zei premier Rutte, naar een citaat van kunstenares Serana Angelista, toen hij op 19 december 2022 excuses aanbood voor het handelen van de Nederlandse staat in het koloniale verleden. Op dinsdag 4 juni 2024 bespreken we met experts hoe educatie ‘na de komma’ in de culturele sector en onderwijs eruit kan zien. Welke rol speelt dekolonisatie in het onderwijs en de culturele sector? Wat hebben docenten, schoolleiders en educatief medewerkers nodig om dit in de praktijk toe te passen?

Keynotes, panelgesprek en workshops

Er zijn keynotes van Wayne Modest en Peggy Brandon, en een panelgesprek onder leiding van Aspha Bijnaar. Na de lunch kun je een workshop van Arthur Pormes, Ishany Gaffar, Mark Aarts of Fawaka Wereldburgerschap volgen. Iedere workshop biedt inspiratie om dit onderwerp in de klas te behandelen.

Voor wie?

De conferentie is voor docenten en leidinggevenden uit het gehele onderwijsveld (po, vo, mbo, hbo en wo), voor educatief medewerkers en leidinggevenden van kunst- en cultuurinstellingen en overige geïnteresseerden. Je kunt ook gratis naar de tentoonstelling ‘Kolonialisme en Rotterdam’.

Praktische informatie

De onderwijsconferentie ‘Educatie na de komma’ vindt plaats op dinsdag 4 juni in het Wereldmuseum van 10.00 tot 17.30 uur. De inloop is vanaf 9.30 uur. Er is lunch en een afsluitende borrel.

Meld je aan via deze link. Hier vind je ook meer informatie over het evenement en de workshops.

Evenement details

  • Datum: 04 juni
  • Aanvang: 09:30
  • Eind: 17:30

Binnenkort in Rotterdam