Onderwijsconferentie ‘koloniaal Rotterdam-het verhaal in de klas’

Het koloniaalverleden van Rotterdam is niet alleen een geschiedenisles. De sporen zie je nog elke dag terug in straten als Witte de With of Hoboken. Maar de grootste erfenis zit in de Rotterdammer zelf, in wie we zijn en hoe we met elkaar om gaan. Als we de toekomst beter vorm willen geven dan moeten we weten waar we vandaan komen.

Graag nodigen wij je uit voor de onderwijsconferentie ‘Koloniaal Rotterdam – het verhaal in de klas’. Die wordt op 9 november georganiseerd door gemeente Rotterdam, in samenwerking met de Hogeschool Rotterdam en de Thomas More Hogeschool. De conferentie is speciaal voor docenten en studenten in het basis-, voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs. Hoe kan je de koloniale en slavernijgeschiedenis in de klas behandelen? Hoe ga je het gesprek aan over hoe het verleden nog doorwerkt in het heden? De grootste erfenis van het koloniaalverleden van onze stad zit immers in de Rotterdammer zelf, in wie we zijn en hoe we over onszelf en elkaar denken en met elkaar om gaan. De middag geeft je met tal van workshops veel praktische werkvormen en tips. 

Programma
13:30 Inloop
14:00 Opening door Faouzi Achbar, wethouder Welzijn, Samenleven, Sport en Digitale Inclusie
14:15 Keynote door Liane van der Linden, onderzoeker van het Rotterdamse koloniaal en slavernijverleden
15:00 Pauze en informatiemarkt
15:30 Workshopronde 1
16:15 Wissel
16:30 Workshopronde 2
17:15 Wissel
17:30 Plenaire afsluiting
18:00 Diner

Informatie workshops
Er zijn in totaal 11 verschillende workshops waaruit je er twee kunt kiezen om aan deel te nemen. Iedere workshop bied je naast specifieke kennis over een onderdeel van het koloniaal en slavernijverleden van Rotterdam ook praktische handvaten om hiermee in de klas aan de slag te gaan. 

Voor wie?
Ben je student, of docent of op een andere wijze bezig met wereldoriëntatie geschiedenis, maatschappijleer, burgerschap en inclusie in het onderwijs? Dan is deze conferentie zeker wat voor jou!

Aanmelden
Je kunt je hier aanmelden voor de onderwijsconferentie. Er is een beperkt aantal plaatsen en vol = vol. Na uw aanmelding ontvangt u direct een email met een bevestiging.

Evenement details

  • Datum: 09 november
  • Aanvang: 14:00
  • Eind: 19:00
  • Locatie: Hogeschool Rotterdam , Museumpark 40 te Rotterdam.

Binnenkort in Rotterdam