Opendeurendag Slim Organiseren

Bezoek scholen die hun onderwijs op een andere manier hebben vormgegeven en ervaar wat dit betekent voor het personeel en de leerlingen.

Ben je benieuwd hoe andere Rotterdamse scholen omgaan met het lerarentekort? En hoe zij dankzij Slim Organiseren een goede kwaliteit van onderwijs en personeel behouden? Bezoek dan de Opendeurendag Slim Organiseren op 7 maart 2023. Vier Rotterdamse basisscholen openen dan hun deuren voor geïnteresseerde collega’s.

Slim Organiseren
Slim Organiseren gaat over hoe scholen kunnen omgaan met het lerarentekort. Doen wat nodig is op de korte termijn, met de focus op kwaliteit (van beroep en onderwijs) en de effecten op de lange termijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan unitonderwijs en benutten van anders opgeleide professionals, zoals vakdocenten. Of het effectief inzetten onderwijsassistenten op leerpleinen. 

Deze vier scholen zijn ieder op hun eigen manier bezig om het onderwijs beter te laten aansluiten bij de wereld van nu en de onderwijsbehoeften van de leerlingen. Vanuit visie zien zij kans om te gaan met het lerarentekort zonder in te leveren op de kwaliteit van personeel en onderwijs. 

Kijkje in de keuken
Op 7 maart kun je kijken in de keuken van scholen die al goed op weg zijn op het gebied van Slim Organiseren. Deze dag is bedoeld voor medewerkers van scholen die zelf ook Slim willen Organiseren en willen onderzoeken welke vorm het beste bij hun school past.  

Programma
Vanaf 9.15 uur ben je welkom op een van de scholen. Om 9.30 uur start het programma. We nemen deelnemers mee in de ontwikkeling die de school heeft doorlopen op het gebied van Slim Organiseren. Daarna volgt een rondleiding om de dagelijkse praktijk op de school te ervaren. Tijdens het programma is er uiteraard ruimte voor vragen en discussie. Uiterlijk om 11.30 uur is het programma afgelopen.

Deelnemende scholen
De volgende scholen openen hun deuren op 7 maart 2023:

De adressen vind je op de betreffende websites.

Schrijf je in
Schrijf je in via deze link. Het aantal plaatsen per school is beperkt, dus wees er snel bij.

Evenement details

  • Datum: 07 maart
  • Aanvang: 09:30
  • Eind: 11:30