Pilot: Schoolstraat bij de Talmaschool 

Rondom de Talmaschool is het tijdens de breng- en haalmomenten heel erg druk. Naast al het andere verkeer lopen en fietsen er dan veel kinderen (met hun ouders). Ook worden veel kinderen door hun ouders gebracht of gehaald met de auto. Opstoppingen, foutparkeren en hard (weg)rijden bij de school zorgen voor gevaarlijke situaties.

Kinderen moeten veilig van en naar school kunnen lopen of fietsen. Dat is gezond en zo doen ze al jong ervaring op in het verkeer. Daarom onderzoekt de gemeente of schoolomgevingen veiliger kunnen worden gemaakt door een Schoolstraat in te voeren. De schoolstraat is een proef. De Talmaschool is één van de basisscholen waar de gemeente start met de proef.

Wat is een Schoolstraat?

Bij een Schoolstraat is de straat voor de school tijdens breng- en haaltijden afgesloten voor auto- en vrachtverkeer, motoren en brommers. Dit is twee keer per dag en duurt ongeveer 30 minuten per keer. De afsluiting kan op verschillende manieren worden gedaan. Met een bord, uitneembare paaltjes, een hek en/of met verkeersregelaars.

Hoe ziet de proef eruit bij de Talmaschool?

De Vaandrigstraat is eenrichtingsverkeer. We sluiten deze weg af door een uitneembaar paaltje op de weg te plaatsen. Niemand kan dan vanaf de Crooswijkseweg de straat inrijden op de volgende dagen en tijden:

Van maandag 4 maart tot en met vrijdag 31 mei op:

  • Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 08:15 tot 08:45 uur en van 14:15 tot 14:45 uur.
  • Woensdag van 08:15 tot 08:45 h en van 12:15 tot 12:45 uur.

De gemeente Rotterdam plaatst een verkeersbord waarop dit staat aangegeven. De eerste twee weken van de proef is ook een verkeersregelaar aanwezig.

Na de proef

De verkeerssituatie rondom de school wordt goed in de gaten tijdens de proef. Ook worden omwonenden, de school en ouders naar hun mening gevraagd. Als de proef geslaagd is dan voeren we de Schoolstraat definitief in.

Meer informatie?

Kijk voor meer informatie op www.rotterdam.nl/verkeersveilige-scholen. Op deze pagina hebben we de meest gestelde vragen gebundeld. Nog vragen? Neem dan contact op door een e-mail te sturen naar verkeersveiligheid@rotterdam.nl met het onderwerp ‘Proef Schoolstraat Talmaschool van 4 maart tot 31 mei’.

Evenement details

  • Datum: 04 maart t/m 31 mei