Kick-off webinar Expeditie Digitaal 2020-2021

Op dinsdag 6 oktober geeft pedagoog en onderzoeker Pedro de Bruyckere een webinar over onderwijs en digitalisering. Hiermee gaat de tweede ronde van het innovatietraject Expeditie Digitaal officieel van start.

Digitalisering in het onderwijs

Digitalisering is al niet meer weg te denken uit het onderwijs en uit de levens van onze leerlingen. Aan het onderwijs is de belangrijke taak om na te denken over vragen als: hoe bereiden we leerlingen voor op een digitaliserende maatschappij? Welke kansen, maar ook gevaren, biedt digitalisering aan het onderwijs? En welke lessen kunnen we leren uit de coronatijd?

Tijdens deze blended conferentie/webinar zal Pedro de Bruyckere – pedagoog en onderzoeker aan Artevelde Hogeschool/ Universiteit Leiden, over jongeren, onderwijs en digitale geletterdheid – een begin maken aan de beantwoording van dit soort vragen.

Aanmelden

Aanmelden voor de webinar kan door een e-mail te sturen naar expeditiedigitaal@rotterdam.nl. Je ontvangt per e-mail verdere instructies om het webinar te volgen

Nieuwe ronde expeditie digitaal

Het webinar is tevens de start van de tweede ronde van het innovatietraject ‘Expeditie Digitaal’: een uniek traject waarin schoolleiders uit het po, vo en so worden geïnspireerd en begeleid bij het maken van een plan voor digitale geletterdheid. Schoolleiders kunnen hier met hun team aan deelnemen.

Terugblik

In de periode maart-juni 2020 hebben 16 scholen succesvol deelgenomen aan Expeditie Digitaal tijdens een toch al zo uitdagende periode voor het onderwijs. Nagenoeg alle scholen konden in juni hun plannen voor digitale geletterdheid aan elkaar presenteren. Een terugblik op Expeditie Digitaal 2019/2020 en reacties van deelnemende scholen vind je hier: www.onderwijs010.nl/expeditiedigitaal.

Evenement details

  • Datum: 06 oktober
  • Aanvang: 10:00
  • Eind: 11:00

Binnenkort in Rotterdam