Week van het geld

De Week van het geld vraagt aandacht voor het belang van financiële educatie voor kinderen en jongeren. Dit jaar staat het thema ‘Hoe ben jij je geld de baas?’ centraal.

Door inzet van dit thema bij verschillende activiteiten, leren jongeren hoe ze een ware ‘baas’ kunnen worden over hun eigen financiën. Meer informatie over de Week van het geld is hier te vinden op de website. Daar staat ook lesmateriaal en filmpjes. De Week van het geld is een initiatief van Wijzer in geldzaken.

Activiteiten

In het hele land vinden er activiteiten plaats. Kijk voor een overzicht hier. Ook in Rotterdam zijn er diverse activiteiten op scholen. Een aantal daarvan bezoekt wethouder Natasha Mohamed-Hoesein (armoedebestrijding, schuldhulpverlening en taal) daar gaat zij bijvoorbeeld met studenten in gesprek over geldzaken. Daarbij zal zij ook aandacht besteden aan ‘Bijna 18’, een uitgave van het Nibud en de gemeente Rotterdam en waarin alles staat wat jongeren die 18 worden, moeten weten.  Alle jongeren in Rotterdam die in 2024 18 jaar worden, ontvangen dit boekje via de post op hun huisadres.

Activiteiten in het Belasting- en Douanemuseum

In het weekend aansluitend op de Week van het geld, op zaterdag en zondag 16 & 17 maart van 11.30 tot 15.30 uur, kunnen kinderen en jongeren in het Belasting- en Douanemuseum games spelen in het GeldLab. Alle vragen over geld kunnen daar gesteld worden aan budgetconsulent Kayleigh Mitgenberg van de Kredietbank Rotterdam (KBR). De toegang is gratis.

Doorlopend aanbod ‘Omgaan met geld’ in Rotterdam

Ook na de Week van het geld kun je voor jouw leerlingen activiteiten organiseren over omgaan met geld:

  • Voor het middelbaar beroepsonderwijs: de workshop ‘Geld, budgetteren en schulden’. Tijdens deze workshop komt er een trainer van de KBR op school voorlichting geven over omgaan met geld. Voor meer informatie en aanvragen, klik hier.
  • Voor leerlingen in groep 7 en 8: Het educatieve lesprogramma het ‘Gouden Ei’. Hierbij leren kinderen op een speelse en begrijpelijke manier omgaan met geld. Gastdocenten van het KBR geven 4 lessen van 1 uur. Zo leren de kinderen in de klas om te gaan met geld. Voor meer informatie en aanvragen, klik hier.

Evenement details

  • Datum: 11 maart t/m 15 maart