Agressie en wapenbezit in de klas

Agressie en wapenbezit in de klas. Daar heb je gelukkig niet dagelijks mee te maken. Maar hoe ga je er mee om als je er wél mee te maken krijgt en weet je juist te handelen bij oplopende spanning in de klas?

Dit schooljaar doen wij een oproep aan alle Rotterdamse v(s)o-scholen om hier aandacht aan te besteden. Het project ‘De krachten bundelend naar sociale veiligheid in het Rotterdamse voortgezet onderwijs’ is vorig jaar gestart met het ondersteunen van de Rotterdamse v(s)o-docenten bij het omgaan met agressie en wapenbezit van leerlingen. Het is een samenwerking van LMC Voortgezet Onderwijs, Yulius, Koers VO, BOOR, CVO, Erasmus Universiteit Rotterdam, De Waag en de gemeente Rotterdam.

Ter ondersteuning van de Rotterdamse v(s)o-docenten bij het omgaan met agressie en wapenbezit is een werkwijzer ontwikkeld. De werkwijzer is een overzichtelijke kaart en biedt ondersteuning bij signaleren en handelen bij agressie. Collega’s Cursey en Ismail delen ook nog tips en tricks in korte informatieve filmpjes.
Je kunt dit allemaal vinden op: Werkwijzer agressie en wapenbezit in de klas – Onderwijs010

Meer informatie

Wil je meer informatie over het project, de werkwijzer of de werkwijzer als poster op school ontvangen? Neem contact op met projectleider Nadine de Boer (ndboer@lmc-vo.nl).