Albeda ontvangt zilveren Schoolkantine schaal

Albeda heeft de zilveren Schoolkantine Schaal 2022 – 2023 van het Voedingscentrum ontvangen! De schaal is de bekroning voor de enthousiaste inzet om de kantine gezonder te maken. Het aanbod bestaat o.a. uit 60% uit meer gezonde broodjes, fruit en salades.  Voor de studenten is makkelijker om een gezondere keuze te maken in de kantine van alle Rotterdamse locaties.

Gezonde toekomst
Studenten werken op school aan hun toekomst. Een gezonde omgeving is daarbij van groot belang. De gemeente Rotterdam ondersteunt scholen in het voortgezet onderwijs en mbo, in samenwerking met het Voedingscentrum, bij het realiseren van een gezondere schoolkantine. Een gezondere schoolkantine stimuleert jongeren om te kiezen voor lekkere én gezondere producten.


 ‘Het is belangrijk dat Rotterdammers de mogelijkheid hebben om gezonde keuzes te maken. Als deze keuzemogelijkheid al in de omgeving van jonge Rotterdammers aanwezig is, draagt dat bij aan een gezonde leefstijl en een gezonde toekomst. We stimuleren onderwijsinstellingen om hieraan bij te dragen. Het is daarom heel mooi dat Albeda de omgeving waarin jongeren opgroeien gezonder maakt.’ 
 
Wethouder Achbar