App Koloniaal Rotterdam

Welke rol had Rotterdam in de geschiedenis van het kolonialisme en de slavernij? Om dat te ontdekken is de interactieve app Koloniaal Rotterdam gemaakt. Met de app kun je langs locaties lopen, die een link hebben met dit verleden.

Hoe de stad eruitzag in die tijd kun je ontdekken met de interactieve app Koloniaal Rotterdam. Deze app kun je als docent gebruiken met de klas. Met behulp van Augmented Reality (AR) en Virtual Reality (VR) loop je langs locaties, die een link hebben met dit verleden van Rotterdam. Je kunt video’s, animaties en persoonlijke verhalen bekijken. De app is te downloaden voor Apple en Android

Zelf aan de slag

In 2023 is het 150 jaar geleden dat Nederland de slavernij afschafte. Er komt steeds meer aandacht voor het koloniale en slavernijverleden. Leerlingen en studenten hebben zelf ook behoefte hier meer over te weten. Om zo de samenleving en hun eigen plek daarin beter te kunnen begrijpen. Wil jij in de klas aan de slag met dit onderwerp? Op de website van Onderwijs010.nl is een breed aanbod van lesmateriaal beschikbaar voor het basisonderwijs, voorgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs. Door de lessen leren leerlingen en studenten zich in te leven in deze geschiedenis.

Meer informatie
Meer achtergrondinformatie over het koloniale en slavernijverleden van Rotterdam vind je op de website van het Stadsarchief Rotterdam.