Baas van Morgen: voor 1 dag wethouder

In het kader van het programma Baas van Morgen van JINC namen Mariska en Franshainy vandaag de rol van wethouder Kasmi over.

JINC vindt dat ieder kind een eerlijke kans verdient op de arbeidsmarkt. Dat lijkt vanzelfsprekend, maar is het helaas niet. Tijdens JINC Baas van Morgen ervaren kinderen die opgroeien in een omgeving met sociaaleconomische achterstand hoe het is om de leiding te hebben en doen zij een waardevol contact voor het leven op. Met deze ‘super bliksemstage’ willen JINC en alle deelnemende bedrijven, laten zien dat een goede start op de arbeidsmarkt niet voor al het talent van morgen vanzelfsprekend is.

Rondleiding door het Stadhuis

De meiden gingen na de kennismaking en een rondleiding door het Stadhuis aan de slag met een opdracht over loopbaanoriëntatie. Hoe zouden zij ervoor zorgen dat leerlingen in Rotterdam de juiste schoolkeuze maken? Hoe kies je de juiste studie? En hoe zorg je ervoor dat iedere leerling iets doet waar hij/zij goed in is of wat hij/zij leuk vindt? Allemaal vragen die ze hebben onderzocht door middel van persoonlijke ervaringen, interviews en vergaderingen met collega’s. Het belangrijkste advies wat zij aan de wethouder willen mee geven is: denk vanuit het kind, werk samen met leraren en bezoek scholen regelmatig.

Rotterdamse Leerroutekaart

Een van de uitgangspunten van het Rotterdamse Onderwijsbeleid is dat Rotterdamse jongeren bewuster kiezen voor een opleiding en een beroepssector. Het is belangrijk dat Rotterdamse jongeren hun talenten, competenties en interesses te ontdekken en bewuste keuzes kunnen maken. Hiervoor kunnen ze verschillende activiteiten voor loopbaanoriëntatie volgen, zowel binnen de school als buiten de school. We ondersteunen jongeren in het maken van onderbouwde keuzes. Een van de instrumenten is de Rotterdamse Leerroutekaart. Binnenkort wordt de nieuwe interactieve en digitale versie van de Rotterdamse Leerroutekaart gelanceerd.

Super bliksemstage bij wethouder Kasmi.