Wethouder Kasmi en de stad Rotterdam bedanken alle onderwijsprofessionals in de stad

In enkele dagen organiseerden de kinderopvang en het onderwijsveld in de stad opvang en thuisonderwijs voor de kinderen in de stad. Een prestatie van formaat! Afgelopen week werd duidelijk dat de kinderen langer thuis zouden blijven en een definitieve einddatum is er nog niet. Ook en juist voor de kwetsbare kinderen in de stad maakten onderwijsprofessionals zich sterk. Door achter laptops en internetverbindingen aan te gaan en opvang te regelen voor kinderen die thuis in een moeilijke situatie zitten. Ook dag en nachtopvang voor ouders in de zorg werd opgezet.

Wethouder Kasmi en de stad Rotterdam zijn trots op die professionals in de stad die zorgdragen voor onderwijs en opvang voor onze kinderen. Heel erg bedankt!

Filmpje: Jij staat voor het onderwijs, onze stad staat achter jou

Gedicht Derek Otte:
Beste jij,

Een dikke pluim, een duim omhoog, voor jou en al die anderen. Onderbelicht, hoe jij een wonder verricht, door buitengewoon te handelen. Jouw werk op afstand moeten doen, is een niet te onderschatten taak. Tóch blijf je gaan voor de ontwikkeling van mensen in de maak.

Van de ene dag op de andere, van dichtbij naar ver weg: ‘t is schakelen, ‘t is meebewegen, ‘t is constant onderweg. Het overviel ons allemaal; jij regelde het vliegensvlug. Alsof het niet al druk genoeg was, in de echte wereld, weken terug.

Nu moet je weleens laten wachten wat eigenlijk niet wachten kan; je mist ‘jouw’ kinderen, je maakt je druk over die ene achterstand. Ze beschermen via schermen gaat niet en er is zó veel werk om af te maken… Als wie uitvalt het maar weer inhaalt; als ze maar niet besluiten om af te haken. Welke ouders hebben het minder breed, wie kan geen les meer volgen? Zo veel vragen op lange dagen, náást je eigen zorgen.

Die delen we, met velen we… Moeten allemaal anticiperen. Ik wil enkel zeggen dat we – ook ná deze crisis! – jouw werk dubbel en dwars waarderen. De onzekerheid is alom groot, middenin deze storm. Maar als de jeugd de toekomst heeft, geef jij (vandaag al) morgen vorm. Zo goed en zo kwaad als dat gaat.

Let óók op jezelf én op je naasten, al ben je dagelijks in touw. Jij staat voor ons onderwijs; onze stad staat achter jou.

Dank je wel