Direct naar content

Leraar-ondersteuner niveau 5: functiebeschrijving en scholing

Een leraar-ondersteuner is een functie op niveau 5, tussen de onderwijsassistent en de leerkracht in. (NB. niveau 5 is een kwalificatie van het opleidingsniveau, niet een salarisschaal).

Ze werkt onder supervisie van een leerkracht, maar mag meer taken uitvoeren dan een onderwijsassistent. Het is een formele functie in de Cao PO met nauwkeurig omschreven taken en bevoegdheden. Zie hieronder de link naar de functiebeschrijving en bevoegdheden.
functiebeschrijvingen onderwijsassistent en leraar-ondersteuner

Leraar-ondersteuner is een functie op het niveau van een Associate Degree, een verkorte hbo-opleiding van 2 jaar. In Rotterdam leidt de ADPEP-opleiding (Pedagogisch Educatief Professional) van de Hogeschool Rotterdam op voor deze functie. In het eerste leerjaar volgen degenen die pedagogisch coach willen worden in de kinderopvang en de studenten die leraar-ondersteuner willen worden hetzelfde lesprogramma. In het tweede jaar kiest ieder haar uitstroomprofiel. De opleiding is er in een voltijd- en deeltijdvariant. In de brochure vind je meer informatie.
https://www.hogeschoolrotterdam.nl/opleidingen/associate-degree/pedagogisch-educatief-professional/voltijd/