Direct naar content

Pedagogisch medewerker: waar let je op?

Een combinatiefunctie kan een fijne uitbreiding zijn van je huidige werk. Laat je inspireren door de  verhalen van de pm’ers die werken op de vijf voorbeeldlocaties (deze site). In het algemeen betekent het meer financiële onafhankelijkheid en een inhoudelijke verrijking van je werkzaamheden en het staat goed op je cv. Je krijgt het natuurlijk wel drukker, dus als je flexibel bent en goed kunt plannen gaat het beter. Ook geeft het meer voldoening als de uitbreiding goed past bij jouw passie en interesses.

Het kan zijn dat je door je werkgever gevraagd wordt om bijscholing te volgen, en ook kan het zijn dat je zelf de ambitie hebt om een opleiding te volgen. Bespreek dat dan met je werkgever. Er zijn vaak ‘potjes’ en regelingen beschikbaar waar je gebruik van kunt maken.

Meestal zul je door de combifunctie een uitbreiding van je contracturen krijgen bij je huidige werkgever. Realiseer je dan dat áls de uitleen op die school stopt, jouw werkgever waarschijnlijk met je in gesprek zal gaan over wat je wilt: de extra uren behouden en daarvoor op een andere locatie aan de slag gaan, óf als je dat niet zou willen kun je overwegen om ontslag te nemen voor die extra uren.

Wil je graag een combinatiebaan maar weet je niet waar je moet beginnen? Bespreek het in je personeelsgesprek