Nieuw taalplatform voor volwassenen: Beterintaal.nu

Tijdens de Week van Lezen en Schrijven (7 t/m 13 september) is er een nieuwe taalwebsite gelanceerd door de gemeente Rotterdam: www.beterintaal.nu. Op deze website staan gratis taalcursussen en taalopleidingen voor laaggeletterde inwoners van Rotterdam. Ook is er informatie te vinden voor werkgevers en andere mensen die Rotterdammers verder willen helpen met taal.

Taallessen voor ouders

Er zijn gratis Nederlandse taallessen beschikbaar voor ouders die hun kind willen ondersteunen in hun (taal)ontwikkeling. Bij deze cursussen speelt ouderbetrokkenheid een belangrijke rol. Zo werken ouders niet alleen aan hun eigen taalvaardigheid, maar krijgen zij ook handvatten om de (taal)ontwikkeling van hun kinderen te stimuleren.

De taalcursussen gericht op ontwikkeling/opvoeding duren 10 tot 25 weken. Daarnaast worden er cursussen aangeboden met als thema’s gezondheid en werk. De taallessen worden door de gemeente betaald en zijn bestemd voor iedereen die 18+ en niet (meer) inburgeringsplichtig is.

Veilig

Tijdens coronatijd vinden de lessen zowel online als fysiek in de klas plaats; op scholen, in buurthuizen en op de eigen leslocaties van de taalaanbieders. Bij de fysieke lessen worden de RIVM-richtlijnen gehanteerd en wordt 1,5 meter afstand gehouden. De deelnemer maakt zelf de keuze voor de lesvorm.

Taalaanbieders

Je kunt hier als school of organisatie ook aan meewerken – neem hiervoor contact op met de taalaanbieders om de mogelijkheden te bespreken.

Is jouw school of kinderopvangorganisatie gevestigd op de Noordoever (Centrum, Delfshaven, Overschie, Noord, Hillegersberg, Schiebroek, Kralingen-Crooswijk, Prins Alexander, Hoek van Holland)? Neem dan contact op met Sara Smets (s.smets@alsare.nl, 06-10575350) of Laura van der Baan (l.van.der.baan@alsare.nl, 06-21395047) van Alsare.

Is jouw school of kinderopvangorganisatie gevestigd op de Zuidoever (Ijsselmonde, Feijenoord, Charlois, Hoogvliet, Pernis, Rozenburg, Havengebied)? Neem dan contact op met Isabel Rodriguez van NLeducatie: isabel@nltraining.nl.