Verbeter leerprestaties met Studenttutoren010

Studenttutoren010(ST010) biedt begeleiding op maat aan leerlingen die het goed kunnen gebruiken. Rotterdamse studenten, afkomstig van diverse opleidingen, bieden taal- en rekentutoring op maat. ST010 is beschikbaar voor het primair, voortgezet, praktijk en speciaal onderwijs.

Begeleiding op maat

Rotterdamse scholen in het basisonderwijs, praktijkonderwijs, speciaal onderwijs en de onderbouw van het voortgezet onderwijs kunnen bij Studenttutoren010 terecht voor leerlingen die extra hulp nodig hebben bij taal of rekenen. Uit de groeiende groep van getrainde studenttutoren wordt de beste match voor elke school geselecteerd.

Vanaf schooljaar 2024-2025 wordt het programma gefinancierd door de Gemeente Rotterdam.

Snel resultaat

De aanpak is gebaseerd op de effectieve methode High Dosage Tutoring (HDT). HDT stelt leerlingen in staat om in korte tijd achterstanden in te halen. Tutors werken minimaal twintig weken lang, twee keer per week een uur, onder schooltijd met één of twee leerlingen tegelijk. Een nauwe samenwerking tussen tutoren en leerkrachten zorgt voor optimale begeleiding, zoals bewezen is in onderzoek (zie de informatiebundel).

Vernieuwende aanpak

HDT is een holistische benadering waarbij sterke sociale relaties cruciaal zijn. Een goede band tussen tutoren en leerlingen ondersteunt de sociaal-emotionele ontwikkeling van de leerling, bevordert het zelfvertrouwen en stimuleert persoonlijke groei. Deze basis is belangrijk om het verschil te maken.

HDT is onderdeel van het Nationaal Programma Onderwijs (NPO). Aan de slag gaan volgens de HDT-methode met ST010 is anders dan de traditionele bijles.

Bekijk informatie per thema

Aanmelden en meer informatie

Voor meer informatie en aanmelding, neem contact op met Studenttutoren010 via tutoren@hr.nl, Het team van Studenttutoren010 staat klaar om je vragen te beantwoorden en komt graag informatief langs.

Gerelateerde artikelen