Bouw scholencomplex Stadionpark begint

Deze week is aannemer Wijnen Bouw begonnen met het klaarmaken van de grond voor een nieuwe scholencomplex in Stadionpark. Dit was eerst een trainingscomplex genaamd Varkenoord. In september gaan de eerste palen de grond in. De hele bouwperiode neemt zo’n twee jaar in beslag, om in januari 2026 de deuren voor de sportieve leerlingen te openen.

De samenwerking tussen de twee scholen komt voort uit het Convenant VO op Zuid, met als doel het verbeteren van het voortgezet onderwijs op Zuid, spreiding van scholen, eigentijdse huisvesting en vooral meer plek voor leerlingen en slimmere doorstroming naar verschillende onderwijsniveaus.

Ruimte voor 1.700 leerlingen

De scholen die hier komen, zijn het Christelijk voortgezet onderwijs (CVO) en het LMC voortgezet onderwijs. CVO zal lessen geven op mavo, havo en vwo-niveau, en LMC wordt een vmbo-school. Beide scholen hebben een sportprofiel om leerlingen meer te laten bewegen en gezond te eten. Daarom wordt er onderin het gebouw een sporthal van het Sportbedrijf Rotterdam gebouwd. Het ontwerp van het gebouw is gemaakt door BDG Architecten. Er is plek voor 1.700 leerlingen en leraren.

In de komende periode laten we leerlingen, aannemers, docenten, architecten, bestuurders en bewoners aan het woord hoe zij aankijken tegen de komst van dit scholencomplex op Zuid in het hart van Stadionpark.