Broedplaats010

Brengt onderwijs in beweging

Het klinkt zo mooi: ‘innoveren’. Maar hoe doe je dat? Hoe begin je? Hoe ga je verder na het gezamenlijk schrijven van beleid? Hoe zorg je voor het beste onderwijs? De leraren van Broedplaats010 zijn opgeleid om leerkrachten, scholen en besturen hierbij te ondersteunen. 

Sinds 2016 krijgen acht ambitieuze leraren in Rotterdam de kans om zich optimaal te ontwikkelen en zelf de leiding te nemen over nieuwe onderwijsinitiatieven door deel te nemen aan Broedplaats010. De gemeente stelt per leraar 0,2 fte (1 dag) in de week beschikbaar. De Broedplaatsers komen elke woensdag samen.

Rotterdamse schoolbesturen, directies en leraren zijn van harte welkom om een vraagstuk bij de broedplaats in te dienen. Vrijwel ieder onderwerp dat met het Rotterdamse onderwijs te maken heeft is hiervoor geschikt.

De Broedplaatsers gaan in 6 weken met de casus aan de slag. Hierbij wordt de casus uitvoerig geanalyseerd en vervolgens via de methode ‘design thinking’ uitgedacht. Zij houden de opdrachtgever wekelijks op de hoogte van de voortgang. Tegen het eind van de cyclus wordt de oplossing als prototype getest en geëvalueerd door opdrachtgever en Broedplaatsers.

Volg Broedplaats010

Twitter

LinkedIn

Dien een vraagstuk in