Leraar in Rotterdam? Vele extra’s!

De gemeente Rotterdam investeert in de Rotterdamse leraren, van kinderopvang tot mbo. We doen dat door het aanbieden van een aantal voordelen. Dit als blijk van waardering voor de inzet en om werken in het Rotterdamse onderwijs nóg aantrekkelijker te maken.
De voordelen zijn:
  • de Rotterdampas
  • de Rotterdamse Lerarenbeurs
  • extra begeleiding voor starters

Dit zijn voorwaarden met leuke en nuttige extra’s voor onderwijsprofessionals in Rotterdam die in hun werk een directe bijdrage leveren aan het leerproces van peuters, leerlingen of studenten. Deze extra's zijn een blijk van waardering. Omdat Rotterdam de tomeloze inzet en bijdrage koestert van deze groep mensen die dagelijks aan de toekomst van jonge Rotterdammers werken. In deze stad maken deze onderwijsprofessionals het verschil. Met succes, want dankzij hen halen leerlingen betere onderwijsresultaten, hogere diploma's en vallen zij minder vaak uit. Een knappe prestatie in een stad waar de opdracht voor het onderwijs groot is. Met de extra maatregelen willen de gemeente en de (onderwijs)bestuurders de aantrekkelijkheid van Rotterdam als vernieuwende onderwijsstad bevorderen, nu en in de toekomst.
 
Gratis Rotterdampas voor professionals in het Rotterdamse onderwijs

Professionals in het Rotterdamse onderwijs krijgen een gratis Rotterdampas. Dit als blijk van waardering en als dank voor hun onmisbare werk in het Rotterdamse onderwijs. Met de Rotterdampas kun je gratis of met korting meer dan 750 activiteiten doen in en om Rotterdam. Ontdek hier wat je allemaal kunt doen.

 

Bij werkgevers (schoolbesturen, vve’s en mbo-instellingen) vragen wij gegevens op van medewerkers die voldoen aan de criteria om een gratis Rotterdampas te ontvangen. Wanneer je aan die criteria voldoet en jouw werkgever toestemming geeft om jouw gegevens aan ons te geven, ontvang je in februari een vouchercode op jouw huisadres. Hiermee kun je de pas aanvragen en/of verlengen (wanneer je de pas al hebt).

 
Ontwikkel je verder met de Rotterdamse Lerarenbeurs
De Rotterdamse Lerarenbeurs is er voor alle Rotterdamse onderwijsprofessionals die:
  • in hun werk direct bijdragen aan de bevordering van het leerproces bij peuters, leerlingen of studenten
  • werken in Rotterdam
  1. in de voor- en vroegschoolse educatie (vve), primair, voortgezet, speciaal en voortgezet speciaal onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs of
  2. bij de pabo en/of lerarenopleidingen van de hogescholen Thomas More, InHolland vestiging Rotterdam en Hogeschool Rotterdam

Bij bovengenoemde po, vo, v(s)o en hbo instellingen een vaste aanstelling hebben van ten minste 0,575 fte en 0,5 fte voor vve voor docenten en instructeurs in het mbo geldt een aanstelling van ten minste een half jaar.


Met de Rotterdamse Lerarenbeurs krijgen professionals de ruimte om zich verder te ontwikkelen door bijvoorbeeld een opleiding of cursus te volgen. Dit kan individueel of samen met collega’s. Deze investering moet wel een bijdrage leveren aan de bevordering van het directe leerproces van peuters, leerlingen of studenten. De beurs bedraagt maximaal 1.750 euro per persoon. Lees meer over de Rotterdamse Lerarenbeurs en hoe je die kunt aanvragen.