Carriere Startgarantie in het basisonderwijs

De schoolbesturen voor primair onderwijs: BOOR, RVKO, PCBO-Zuid, Sipor en Cosmicus garanderen dat 100 jongeren per jaar uit Rotterdam Zuid, na het succesvol afronden van de opleiding leraar basisonderwijs (pabo), een start kunnen maken met hun carrière bij één van de aangesloten basisscholen.

Carrière startgarantie voor een vliegende start in het basisonderwijs

Denk je nog wel eens aan je meester of juf van de basisschool? De meester die zo mooi kon vertellen en waar je heel hard mee kon lachen? Of de juf die precies wist hoe ze jou moest helpen? Of de juf die in jou geloofde en jou echt begreep? Als leraar maak je echt het verschil voor een leerling! De pabo is de opleiding waar je alles leert wat je nodig hebt om leraar te worden op de basisschool.

 

Kan ik dat wel, lesgeven?

Er zijn in Rotterdam verschillende leraren nodig. Iemand die heel sportief is, of juist muzikaal, iemand die heel goed kan samenwerken, of iemand die goed kan gamen, die heel creatief is, of juist veel van geschiedenis houdt. Het is daarnaast wel belangrijk dat je het leuk vindt om met kinderen te werken, behulpzaam bent, leiding durft te nemen en van veel dingen wat af wilt weten. Lijkt dit je wat? Dan zijn de Rotterdamse schoolbesturen op zoek naar jou!

 

Opleidingen met een carrière startgarantie voor het basisonderwijs

Je kunt de carrière startgarantie krijgen bij de pabo van:

 

Wat kun je verwachten van deze carrière startgarantie:

Na het behalen van je diploma, gegarandeerd je eerste baan op een basisschool in Rotterdam Zuid bij één van de deelnemende besturen. Stagelopen bij de verschillende scholen op zuid. En de mogelijkheid tot deelname aan activiteiten bij de betreffende schoolbesturen.

 

Wat vragen we van jou:

Je hebt interesse in het beroep leerkracht basisonderwijs
Je bent gemotiveerd, je zet je voor 100% in, je komt je afspraken na en je doet er alles aan om de theorie en de praktijk goed te leren.

 

Zo werkt het:

100 jongeren uit het postcodegebied 3071 t/m 3089 krijgen een carrière startgarantie in het basisonderwijs. Meld je aan bij een pabo in Rotterdam naar keuze. Zodra je bent ingeschreven, ontvang je je startgarantie. Je ontvangt hierover nadere informatie. Er zijn 100 carrière startgaranties beschikbaar.
 
Binnenkort zal er meer informatie verschijnen over de voorwaarden van deze carrière startgarantie. Indien je interesse of vragen hebt, mail dan naar csg-onderwijsmo@rotterdam.nl.