Collegetour over de doorwerking slavernijverleden

Op maandag 19 juni vindt de Collegetour van Hogeschool Rotterdam plaatst. Tijdens dit event gaan jongeren met een Afro-Caribische achtergrond in gesprek met bewindspersonen over de doorwerking van het slavernijverleden in het heden.

De Collegetour is een reeks van vier bijeenkomsten van Hogeschool Rotterdam. Staatsecretaris Alexandra van Huffelen (BZK), Minister Robbert Dijkgraaf (OCW) en Minister Karien van Gennip (SZW) zijn aanwezig.

Neem deel
De bewindspersonen willen graag het gesprek aangaan om te horen wat er onder de jongeren leeft. Ook horen ze graag welke ideeën (jong)volwassenen met Afro-Caribische achtergrond hebben over wat er nodig is om succesvol te kunnen participeren, leren, studeren en werken in Nederland. Onderwijsprofessionals kunnen hun school aanmelden voor het event.

Programma

Datum: maandag 19 juni
Inloop: 18.30 – 19.00 uur (inclusief eten)
Event: 19.00 – 21.30 uur
Locatie: Hogeschool Rotterdam
Adres: Museumpark (11e verdieping)

Aanmelden: https://yourtickets.nl/ticketshop/879/Collegetour/

Koloniaal en slavernijverleden
In 2023 is het 150 jaar geleden dat Nederland de slavernij afschafte. Er komt in de samenleving en het onderwijs steeds meer aandacht voor het koloniale en slavernijverleden. Op de website van Onderwijs010.nl is een breed aanbod van lesmateriaal beschikbaar voor het basisonderwijs, voorgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs.

Gerelateerde artikelen