Confrontatietheater over meisjesbesnijdenis voor (v)mbo

04 juni 2018

Maak meisjesbesnijdenis bespreekbaar met confrontatietheater

‘Hechting’ is een theaterstuk dat bewustwording creëert en meisjesbesnijdenis bespreekbaar maakt. Stichting me & society organiseert deze maand 10 voorstelling voor schakelklasleerlingen, anderstaligen van (V)MBO scholen. Docenten op het (V)MBO kunnen zich aanmelden voor het theaterstuk. 

Meisjesbesnijdenis of Vrouwelijke Genitale Verminking (VGV) is een ingreep aan de uitwendige vrouwelijke geslachtsorganen zonder medische noodzaak. Het kan ernstige lichamelijke, psychische en seksuele problemen veroorzaken. Met de voorstelling wil stichting me & society de schaamte, angst en vooroordelen doorbreken. 

Betrokkenheid
Na afloop van iedere voorstelling worden de leerlingen betrokken in een discussie door dialoogbegeleiders. De voorstelling en dialoogsessie wordt in een klaslokaal gehouden voor een groep van maximaal 25 leerlingen. Uiteraard is er directe nazorg en ook zijn er nazorgtrajecten beschikbaar. 

Inschrijven
Voor meer informatie en inschrijving voor de voorstellingen, neem contact op met de heer M. Chavoushi via m.chavoushi@meandsociety.com of 06 222 76 792. Of kijk op: http://meandsociety.com/portfolio/hechting/ 

Docenten kunnen ook deelnemen aan een voorlichtingssessie over meisjesbesnijdenis, verzorgt door het CJG. Interesse? Geef neem dan contact op met contactpersoon VGV van Centrum van Jeugd en Gezin Rijnmond 06 527 499 24 of 06 235 141 49.

VrijHeden
Het confrontatietheaterstuk is een onderdeel van de campagne ‘VrijHeden’ van de gemeente Rotterdam, het actieprogramma ‘Schadelijke Traditionele Praktijken’ en in samenwerking met het Centrum Jeugd en Gezin Rijnmond (CJG Rijnmond), haar sleutelpersonen en de stichting Asiya. 

Kijk voor meer informatie op: Rotterdam.nl/vrijheden