Direct naar content
Onderwijs010

Coronavirus en Onderwijs

Het coronavirus heeft grote gevolgen. Op deze pagina vind je informatie die voor Rotterdamse scholen en kinderopvang van belang is.

Actuele informatie onderwijs

Landelijke informatie over de gevolgen voor (gast)ouders, kinderopvangorganisaties, scholieren en het onderwijs door de uitbraak van het coronavirus vind je op de website van de Rijksoverheid.

Specifieke informatie voor onderwijsprofessionals vind je op de website van GGD Rotterdam Rijnmond.

Voorrang op testen
Sinds 21 september kan zorg- en onderwijspersoneel zich met voorrang laten testen. Zij kunnen 7 dagen per week tussen 07.30 en 20.00 uur bellen met het speciale landelijke prioriteitsnummer van de GGD om een testafspraak te maken. Dit telefoonnummer is 0800-8101. Meer informatie over het aanvragen van een test met prioriteit is te vinden op deze webpagina van Rijksoverheid.nl.

Mondkapjesplicht
Voor het voortgezet (speciaal)onderwijs, mbo, hbo en wo is het vanaf woensdag 14 oktober 22:00 uur verplicht om een mondkapje te dragen binnen de school. Dit geldt in alle situaties waar de 1,5 meter tussen leerling en docent niet te waarborgen is, zoals op gangen en in aula’s. In klassikale lessituaties waarin leerlingen zitten kan het mondkapje af. Lees meer op de website van de Rijksoverheid.

Wat te doen bij besmetting?
Bij vastgestelde besmetting blijf je zeven dagen thuis (in isolatie) en voordat je weer aan het werk gaat, moet je tenminste 24 uur vrij zijn van klachten of verschijnselen.

Algemene informatie

Vragen?

Heb je een vraag of wil je advies als gevolg van het coronavirus? Neem dan contact op met de GGD Rotterdam-Rijnmond, telefoonnummer 010 443 80 31. Bel bij vermoeden van besmetting contact op met het landelijke prioriteitsnummer van de GGD: 0800-8101, dagelijks bereikbaar tussen 07.30 en 20.00 uur. De GGD medewerker stelt je dan een aantal vragen om te controleren of je symptomen hebt van het coronavirus.

Heb je een vraag en weet je niet precies waar je moet zijn? Neem dan contact op met jouw contactpersoon van de afdeling Onderwijs.

Meer over

Actueel