Direct naar content

Coronavirus en Onderwijs

Het coronavirus heeft grote gevolgen. Op deze pagina vind je informatie die voor Rotterdamse scholen en kinderopvang van belang is.

Vaccineren

Op alle priklocaties van GGD Rotterdam-Rijnmond kun je vanaf nu zonder afspraak een prik (vaccinatie) krijgen. Op de meeste locaties kun je binnenlopen op maandag tot en met zaterdag van 9 tot 16 uur en op zondag van 10 tot 17 uur.

Zelftesten

Vanaf de start van het nieuwe schooljaar (week 35) volgt er een verandering in het gebruik van zelftesten in het onderwijs. Het periodiek (preventief) zelftesten wordt voorlopig voortgezet. Aangezien bij de start van het nieuwe school jaar weer veel nieuwe contacten gemaakt zullen worden, blijft het preventief zelftesten van meerwaarde. Zo kunnen we sneller besmettingen opsporen. Algemene informatie over coronatesten kunt u vinden op de webpagina van de GGD over de soorten coronatesten.

Maximale groepsgrootte

In het mbo en hoger onderwijs geldt per 30 augustus een maximaal aantal studenten van 75 per onderwijsruimte. Maatregelen, zoals het preventief (zelf)testbeleid, mondneusmaskerplicht in gemeenschappelijke ruimtes, algemene hygiënemaatregelen en vastgestelde looproutes blijven gehandhaafd.

Meer informatie

  • Informatie over de gevolgen voor (gast)ouders, kinderopvangorganisaties, scholieren en het onderwijs door de uitbraak van het coronavirus vind je op de website van het RIVM.

Actueel