Coronavirus en Onderwijs

Het coronavirus heeft grote gevolgen. Op deze pagina vind je informatie die voor Rotterdamse scholen en kinderopvang van belang is.

Geen quarantaine bij coronabesmetting in de klas

Kinderen tot 18 jaar die in contact zijn geweest met iemand die corona heeft, hoeven niet in quarantaine. Zij kunnen naar school. Dit geldt ook voor leerlingen in het voorgezet onderwijs die 18 jaar of ouder zijn. 

Let op: Leerlingen blijven wel thuis bij klachten. En zij doen dan een zelftest of laten zich testen door de GGD.

Als er over langere termijn meerdere besmettingen in de groep zijn, doet de GGD uitbraakonderzoek. In dat geval kan de GGD nog wel adviseren om een quarantaine-advies te geven voor de hele groep.

Voor onderwijspersoneel gelden de quarantaineregels voor volwassenen.

Vaccineren

Op alle priklocaties van GGD Rotterdam-Rijnmond kun je vanaf nu zonder afspraak een prik (vaccinatie) krijgen. Op de meeste locaties kun je binnenlopen op maandag tot en met zaterdag van 9 tot 16 uur en op zondag van 10.00 uur tot 17.00 uur.

In gesprek met een zorgprofessional over corona? Bel 0800 7707707  

GGD GHOR Nederland is een initiatief gestart waar iedereen die daar behoefte aan heeft in gesprek kan met een zorgprofessional. Het kan zijn dat iemand voor zichzelf, voor vrienden of familie, algemene vragen heeft over corona of de vaccinatie tegen corona. Denk daarbij aan vaccinatie bijwerkingen, mogelijke gevolgen van het virus, testen of thuisblijven. 

Wij werken vanuit de gedachte dat informatie, ingewonnen bij zorgprofessionals, een goede basis is om beslissingen te maken over de eigen gezondheid, die van de eigen kinderen of in gesprek te kunnen met de omgeving. De zorgprofessionals kunnen telefonisch bereikt worden en in een later stadium via de chat. Zij zullen zo goed mogelijk helpen met het beantwoorden van persoonlijke vragen en de bellers onafhankelijk te woord staan op basis van de huidige inzichten. Het telefoonnummer 0800 770 770 7 is dagelijks beschikbaar van 8 uur tot 20 uur. Meer informatie is te vinden op: www.vragenovercorona.nl

Meer informatie

  • Informatie over de gevolgen voor (gast)ouders, kinderopvangorganisaties, scholieren en het onderwijs door de uitbraak van het coronavirus vind je op de website van het RIVM.

Actueel