Direct naar content
Onderwijs010

Vervoer en onderwijs

Voor het vervoer van leerlingen en leraren naar school heeft de RET een aantal richtlijnen opgesteld.

OV voor leerlingen

In het OV gelden voor iedereen de volgende regels: mondkapje op, afstand bewaren, bewegwijzering volgen en een geldig vervoersbewijs meenemen. Meer informatie staat op de website van de RET.

Fietsen voor leerlingen

Leerlingen die geen fiets hebben, kunnen via Stichting Meedoen een omafiets vragen. Om in aanmerking voor deze fiets te komen, mogen alleenstaande ouders een maximaal inkomen van 1600 euro netto per maand hebben en tweeoudergezinnen een maximaal inkomen van 1800 euro per maand. Gezinnen met een hoger inkomen, maar in een schuldsaneringstraject van de Kredietbank, kunnen ook een aanvraag indienen. De eigen bijdrage voor de fiets is 25 euro. Ouders kunnen een aanvraag indienen door een mail te sturen naar: info@meedoeninrotterdam.nl. In de mail moeten de volgende gegevens van de leerling staan: naam, geboortedatum, school en adres en een kopie van de laatste (gezamenlijke) inkomensspecificatie. Hebben ouders eerder een aanvraag gedaan bij Meedoen, dan kunnen zij een mail sturen met de vermelding van het laatste gezins- of dossiernummer.

Kan een leerling geen aanvraag indienen bij Stichting Meedoen en is er geen andere oplossing? Dan kunt u als leraar contact opnemen met mevrouw Van Wieringen van de gemeente Rotterdam (Mr.vanwieringen1@rotterdam.nl) die kan helpen om een oplossing te vinden.

Onveilige verkeerssituatie(s) op school? Laat het weten! Lees er hier meer over.

Leerlingenvervoer

Ook het leerlingenvervoer door Trevvel is weer gestart. Heb je vragen over het leerlingenvervoer, dan kun je contact opnemen met leerlingenvervoer@rotterdam.nl.

Ook leerlingen kunnen weer gebruikmaken van het leerlingenvervoer. Lees hier de afspraken die zijn gemaakt:

Mondkapje

  • Vanaf 1 juni 2020 moet iedereen in het openbaar vervoer niet-medische mondkapjes dragen. Dat geldt ook voor leerlingen die gebruik maken van het vervoer door Trevvel.
  • Als een leerling in de taxi het mondkapje steeds afdoet, dan bespreekt de chauffeur dit met de ouder(s). Bij herhaaldelijk afdoen van het mondkapje kan dit tot gevolg hebben dat de hij/zij tijdelijk niet mee kan in de taxi. Team leerlingenvervoer neemt dan contact op met de ouder(s).
  • Ook de chauffeur draagt een mondkapje.

Afstand

  • Omdat de leerlingen een mondkapje dragen, hoeven ze in de taxi geen 1,5 meter afstand van elkaar te houden.
  • De chauffeur blijft wel zoveel mogelijk op 1,5 meter afstand van de leerlingen. Echter zegt het RIVM hierover hetzelfde als bij leraren; niet al het contact kan voorkomen worden.
  • Houd als ouder/verzorger 1,5 meter afstand van de chauffeur.
  • Kinderen worden zo veel mogelijk vervoerd in groepen met een vaste samenstelling.

Gezondheid

  • Leerlingen blijven thuis bij: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging (tot 38 graden Celsius) of koorts. Bij 24 uur klachtenvrij, mogen leerlingen weer naar school.
  • Leerlingen blijven ook thuis als iemand anders in huis verkouden is en koorts heeft. Als iedereen 24 uur geen klachten heeft, mag hij/zij weer naar school.
  • Bij twijfel over gezondheidsklachten neemt de ouder contact op met school.

OV leraren

In het Onderwijsprotocol staat: ‘Van onderwijspersoneel wordt gevraagd om het OV – als dit mogelijk is – te mijden.’ Maak als docent dus alleen gebruik van het OV als er  geen alternatief is. De P&R-terreinen zijn gewoon open.