Dagprogrammering brengt leerlingen in contact met het bedrijfsleven

Een spannend en leerzaam avontuur bracht leerlingen van de Johan Bogermanschool en de Willem van Oranjeschool in contact met het bedrijfsleven. Dit was een onvergetelijke bedrijvenreis die onderdeel was van de Dagprogrammering, een programma boordevol interactieve ervaringen.

Een kijkje in de werkende wereld

Op 9 en 23 november namen maar liefst 200 leerlingen van de groepen 5 tot en met 8 van de Johan Bogermanschool en de Willem van Oranjeschool deel aan een unieke ‘Bedrijvenreis’. Deze dagen boden een waardevolle kans voor de leerlingen om deel te nemen aan loopbaanoriëntatie. Het initiatief werd mogelijk gemaakt door partners Halo Jobbing in samenwerking met Rotterdammers4Rotterdammers.

De leerlingen op bezoek bij Auto Hoogenboom

Op ontdekkingsreis

Onder begeleiding van twee vakdocenten van Halo Jobbing werden leerlingen in groepjes van 15 meegenomen naar verschillende bedrijven in Rotterdam. Van Auto Hoogenboom tot Laurens, Conway Advocaten & Attorney-at-law, Allround Cargo Handling B.V., Sligro Food Group, Eden Hotels en Smith-Europe B.V., elk bedrijf bood de leerlingen een unieke kijk op de werkende wereld. Naast een heerlijk ontbijt of lunch kregen de leerlingen een actieve rondleiding en mochten ze zelfs enkele taken uitvoeren.

Leerlingen actief aan de slag

Tijdens hun bedrijfsbezoeken kregen de leerlingen een boeiend beeld van de veelzijdigheid aan beroepen, taken en verantwoordelijkheden in verschillende bedrijven. Zo bereidden ze desserts in de patisserie-afdeling van Sligro, tilden dozen bij Smith-Europe B.V., reden mee op een heftruck bij Allround Cargo Handling, en maten bloeddruk bij Zorginstelling Laurens. Elke leerling nam actief deel aan diverse werkzaamheden. Terug op school, deelden ze hun opgedane ervaringen met klasgenoten door presentaties te geven, ondersteund met materialen van de bedrijven die ze bezochten.

De kinderen op bezoek bij zorginstelling Laurens

Dagprogrammerig voor groei en ontwikkeling

Dagprogrammering gaat verder dan de traditionele leeromgeving. Het biedt niet alleen extra leertijd, maar stimuleert ook ontspanning, inspiratie en brede ontwikkelingskansen voor leerlingen in Rotterdam Zuid.  Met 42 scholen die deelnemen aan Dagprogrammering, profiteren bijna 9.500 leerlingen in Rotterdam Zuid van deze waardevolle aanvulling op het basis- en voortgezet onderwijs.

Deze unieke en leerzame ervaring kwam tot stand dankzij de hulp van onze partners. Het is een geweldig voorbeeld van hoe leren door te doen de kennis van leerlingen kan uitbreiden, hen kan motiveren en hun kansen voor de toekomst kan verbeteren.

Bekijk informatie per thema

Meer informatie over Dagprogrammering?

Klik op de pagina hieronder.

Dagprogrammering

Gerelateerde artikelen