Het Mediateam

Kinderen gamen erop los en we onderhouden allemaal contact via sociale media. Internet, smartphones en sociale media heeft het leven voor iedereen veranderd, dat geldt ook voor het leven op school!

Door corona zijn meer gezinnen dan ooit in het bezit van een computer en hopelijk een ervaring rijker wat betreft digitaal onderwijs. Wanneer je begrijpt hoe digitale technologieën werken, kun je je handhaven in het heden en ben je beter voorbereid op de toekomst. Het Mediateam helpt leerlingen, leerkrachten en ouders bij het ontwikkelen van kritische mediavaardigheden.

Werkwijze Het Mediateam

Wij werken vanuit het media-empowerment-principe. Hierin staat autonomie centraal: leerlingen ontwikkelen hun eigen digitale strategie.

Met het aanwakkeren van digitale kennis, intuïtie, vaardigheid en motivatie leren wij leerlingen de invloed te begrijpen die media heeft op gevoelens, gedachten en gedrag. Zo helpen wij hen met de regie over hun grotendeels digitale leven. Kortom: ‘media-empowerment’ leert je om vanuit eigen kracht na te denken en keuzes te maken, zodat je minder gevoelig wordt voor risico’s die digitale media met zich meebrengen.

Leerlijn kritische mediavaardigheden

De vier belangrijkste pijlers van digitale geletterdheid zijn: 1) ICT-basisvaardigheden, 2) Mediawijsheid, 3) Informatievaardigheden en 4) Computational thinking. In ons aanbod zitten alle onderdelen verwerkt, met een nadruk op de ontwikkeling van een kritische en bewuste kijk op media.

De lessen zijn inzetbaar voor groep 3 t/m 8, startend begin schooljaar. Voor de uitvoering is uitgegaan van 40 lesweken; 1 uur per klas, per week. Er kan in overleg gekozen worden om klassen wekelijks te bedienen of bijvoorbeeld te rouleren.

Vragen over ons aanbod?

Neem contact op met Het Mediateam! We vinden het leuk om van je te horen en denken graag mee! Je kunt een mail sturen naar iris@hetmediateam.com of bellen naar +31 6 81 33 34 97.