KITE Educatie

Hoi, wij zijn KITE educatie. Wij worden super enthousiast van klooien, ontdekken en maken samen met leerlingen. In onze lessen combineren wij technologie met hedendaagse kunst en maatschappelijke thema’s. Op deze manier krijgt leren over techniek en media context.

Toelichting van het aanbod

In de lessen van het UitvindersAtelier wordt er geëxperimenteerd door de leerlingen. Hierbij komen de 21ste eeuwse vaardigheden allemaal aan bod: zélf en samen ontwerpen, bouwen en aan de slag met nieuwe technologie. Het ontwikkelen van een kritische en creatieve blik. Per blok wordt er gewerkt vanuit een thema uit de digitale geletterdheid. Denk aan Echt of Nep, Robots, Online Identiteit, Gaming en de Toekomst. Leerlingen doen ervaringen en kennis op van technologie en techniek, maar gaan ook aan de slag met beeldende toepassingen als schilderen, boetseren en bouwen.

Computers worden gebruikt om te programmeren, onderzoek te doen op het internet en digitaal te ontwerpen. We willen de digitale wereld begrijpelijk maken voor iedereen. Daarom wisselen we de digitale activiteiten af met analoge puzzels, spellen en andere werkvormen. Want om te leren over Media en ICT heb je niet altijd een beeldscherm nodig.

Capaciteit

Wij zijn 12 lesuren per week beschikbaar, verspreid over 3 dagen in de week en uitgaande van 4 lesuren op dezelfde school.

Contactgegevens

Wij zijn te bereiken via www.kite-educatie.nl  of femke@kite-educatie.nl.